Oudertraining
gedragsproblemen

Vorige pagina

Wat is

het?

Oudertraining gedragsproblemen

Is uw kind jonger dan 14 jaar en heeft hij of zij adhd, autisme of een gedragsstoornis? Ervaart u problemen in de opvoeding? En wilt u hieraan werken? Dan is de Oudertraining bij gedragsproblemen misschien iets voor u. In de training leert u hoe adhd, autisme of een gedragsstoornis een rol speelt in het gedrag van uw kind. En hoe u uw opvoeding kunt aanpassen, zodat het probleemgedrag minder wordt.

Hoe gaat de oudertraining?

De oudertraining is een online cursus. Dit betekent dat u (een deel van) het programma thuis op de computer volgt. Het programma bestaat uit een aantal onderdelen.
In het onderdeel Start krijgt u informatie over de training en bepaalt u aan welke problemen u gaat werken.

In het onderdeel Waarom doet mijn kind zo? krijgt u uitleg over hoe de adhd, ass of gedragsstoornis het gedrag van uw kind beïnvloedt. De behandelaar gaat in op wat bij uw kind speelt, zodat de informatie voor u passend is.

Daarna volgt het onderdeel Zo ontstaat probleemgedrag. In dit onderdeel onderzoekt u situaties. U leert u ze in stukken te knippen en te begrijpen welke factoren de situatie beïnvloeden.

In het onderdeel Reageren op gedrag oefent u met eigen situaties. Bijvoorbeeld via een filmpje over een bepaalde oefensituatie.

Het laatste onderdeel is Resultaat. Hierin kijkt u met de behandelaar wat de training u heeft opgeleverd en hoe u de geleerde vaardigheden vast kunt houden.

Slimme dingen

Naast de verschillende onderdelen in het programma is er een aantal slimme dingen in het programma gebouwd:

  • de tipkoffer. Deze koffer kunt u tijdens de training vullen met tips voor u zelf. U kunt dit ook printen zodat u de tips bij de hand heeft.
  • de huiswerklijst. Hier vindt u de opdrachten die voor de komende tijd staan gepland.
  • drie grafieken die tijdens de training laten zien hoe u de opvoeding ervaart. Dit gebeurt door een paar meetmomenten gedurende de training.

Voor wie?

De oudertraining gedragsproblemen is er voor ouders van kinderen onder de 14 jaar met adhd, autisme (ass) of een gedragsstoornis.

Yulius

zorgt!

Oudertraining gedragsproblemen is een mogelijke behandeling bij:

Yulius

locaties

De oudertraining gedragsproblemen wordt gegeven op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.