Terug

Verwijzers

Crisis en spoed

Acute psychiatrie

Acute psychiatrie

Regio Dordrecht en Gorinchem
Wanneer u als verwijzer in de regio Dordrecht en Gorinchem de Crisisdienst van Yulius wilt inschakelen, kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, het bij u bekende nummer bellen. In geval van crisis wordt geen onderscheid gemaakt tussen binnen of buiten kantooruren. U krijgt dan direct een professional van Yulius aan de lijn.

Regio Barendrecht
Cliënt bij Yulius:
Voor acute aanmeldingen van reeds bestaande cliënten van Yulius, kunt u de Crisisdienst van Yulius inschakelen. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, op het bij u bekende nummer. In geval van crisis wordt geen onderscheid gemaakt tussen binnen of buiten kantooruren. U krijgt dan direct een professional van Yulius aan de lijn.

Geen cliënt bij Yulius:
Voor acute aanmeldingen van personen in de regio Barendrecht die niet bij Yulius bekend zijn, dient u allereerst een psychiatrische beoordeling bij de Acute dienst regio Zuid aan te vragen, deze is bereikbaar op T 088 357 10 10.

Opnamemogelijkheden

Indien onvrijwillige opname is geïndiceerd, in geval van In Bewaring Stelling (IBS) of Rechterlijke Machtiging (RM), dan heeft Yulius een opnameplicht. Mochten er geen bedden beschikbaar zijn, dan regelen wij elders (gast)plaatsing voor de cliënt. Vrijwillige opname is ook mogelijk indien er ruimte is. Er geldt dan echter geen opname- of plaatsingsplicht.