Terug

Nieuws

Minister-president Mark Rutte bezoekt het Heer Bokel College

Minister-president Mark Rutte heeft gisteren onze school het Heer Bokel College in Rotterdam bezocht. Anderhalf uur lang nam hij de tijd om met leerlingen, de leerlingenraad, het zorgteam en docenten te praten.

Oprechte interesse

Schooldirecteur Petra van Dam is trots dat Mark Rutte het Heer Bokel College heeft bezocht. “Hij was oprecht geïnteresseerd in onze school. Hij vond het geweldig om te zien dat onze leerlingen zo welbespraakt en goed over hun schoolcarrière en toekomst konden praten. Joshua (leerling) hield uit zichzelf een pleidooi voor de minister-president om vooral nooit te bezuinigen op het speciaal onderwijs: “Ook wij willen een normale toekomst met een goede baan en een goed salaris. Dit bereiken wij doordat we hier op school hebben gezeten”."

Persoonlijke aandacht

Petra van Dam: "Het was voor mij heel mooi om te horen dat de leerlingen uit zichzelf aan de minister-president vertelden dat zij het hier op school heel fijn vinden omdat er altijd persoonlijke aandacht voor hen is. Quinten (leerling) vertelde: “Er is altijd wel iemand die je wil en kan helpen met dingen waar je tegenaan loopt”."

"Daarnaast heb ik de ongelijkheid in de salarissen van het voortgezet speciaal onderwijs ten opzichte van het voortgezet onderwijs onder de aandacht kunnen brengen. Dat het daardoor heel lastig is docenten te krijgen die bij ons willen werken. Nicole (leerling) reageerde daarop door aan te geven dat ze inderdaad heel lang zonder biologiedocent hadden gezeten dit jaar”.

Selfies

De minister-president nam in de aula ruim de tijd om met de leerlingen op de foto te gaan en om handtekeningen uit delen. Hier werd door alle leerlingen meteen op ingesprongen, overal kwamen ineens papiertjes en mobiele telefoons tevoorschijn. Petra van Dam: “Ik vond het geweldig om te zien dat leerlingen die normaal verlegen zijn, nu zonder gene op de minister-president afstapten en hem om een selfie of handtekening vroegen”.

Gedurende de hele dag heeft Milan – één van de leerlingen - mooie foto’s gemaakt. Al met al een zeer geslaagde dag waar iedereen enorm van genoten heeft!

Over het Heer Bokel College

Het Heer Bokel College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs op havo- en vwo -niveau aan leerlingen van 12 tot en met 18 jaar. We hebben leerlingen met een autistische stoornis, maar ook leerlingen met adhd, hechtingsstoornissen en angststoornissen.