Terug

Volwassenen

Uw behandeling: een stappenplan

Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om snel weer te herstellen. Daarom kijken we samen met u welke ondersteuning of behandeling het beste bij u past. Ons doel is dat u zo snel mogelijk weer zonder onze hulp verder kunt. Vaak kunt u op korte termijn bij ons terecht. Stapsgewijs ziet onze aanpak er als volgt uit:

1. Verwijzing

Voordat u bij Yulius terecht kunt, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Maak daarom eerst een afspraak met uw huisarts. Het is ook mogelijk dat uw specialist of het wijkteam u doorverwijst. De hulpverlener schrijft een verwijsbrief en meldt u aan bij Yulius. Soms krijgt u de brief zelf mee. In de brief staat informatie over uw situatie en over uw aanmelding.

2. Intake

Na aanmelding ontvangt u een uitnodigingsbrief voor een intakegesprek en een brochure met algemene informatie over de zorg bij Yulius. Het kan enkele weken duren voordat het intakegesprek plaatsvindt. Tijdens de intake bespreken we uw klachten. Soms doet de behandelaar ook een test of onderzoek. 

Tip: denk vooraf na wat u tijdens het intakegesprek wilt vragen en wat u van ons verwacht. Vergeet ook niet het volgende mee te nemen: pasje van uw zorgverzekeraar, paspoort of ID-kaart, uw burgerservicenummer. Deze hebben we nodig voor onze administratie.

3. Advies

Als duidelijk is wat het psychische probleem is, krijgt u van ons een advies over de behandeling. Ook krijgt u een vaste behandelaar.

4. Persoonlijk behandelplan of ondersteuningsplan

Uw behandelaar maakt een persoonlijk behandelplan of ondersteuningsplan. Daarin staat wat voor soort hulp u krijgt, hoeveel tijd de behandelaar denkt nodig te hebben en wat u met de behandeling wilt bereiken. Als u het eens bent met deze aanpak dan kunt u aan de slag.

5. Nazorg

Soms is het na een behandeling nodig om verdere ondersteuning te krijgen. Bijvoorbeeld bij het vinden van een baan of bij het voorkomen dat problemen terugkomen. Uw behandelaar kan u hierover advies geven.