Vaktherapie

Vorige pagina

Wat is

het?

Vaktherapie

Vaktherapie is de verzamelnaam voor verschillende therapieën, zoals beeldende therapie, dramatherapie en muziektherapie. Bij vaktherapie ligt de nadruk vooral op het doen en ervaren en minder op het praten. Dit kan zinvol zijn als alleen praten niet voldoende helpt of als mensen moeite hebben om in contact komen met hun gevoelens door erover te praten. Soms ligt de nadruk van de therapie op het oplossen van het probleem. In andere gevallen ligt de nadruk meer op de acceptatie van een probleem of op het beperken van de gevolgen van een aandoening.

Hoe gaat vaktherapie?

U doet gerichte oefeningen, zoals schilderen, muziek maken of dansen. Door het werkstuk en/of het proces te bespreken, wordt u zich bewuster van uw gedachten, gedrag en gevoelens. Hierdoor doet u nieuwe inzichten en vaardigheden op. Deze vaardigheden kunt u gebruiken in het dagelijks leven. U kunt bijvoorbeeld leren om op andere manieren te reageren op situaties of gevoelens. Zo kunt u nieuwe mogelijkheden ontdekken en vaste patronen doorbreken.

We geven vaktherapie zowel individueel als in groepen. De sessies duren ongeveer 45 minuten en zijn eens in de twee weken. U hoeft geen ervaring te hebben met beeldend werken of muziek maken.

Voor wie is het?

Vaktherapie is een behandelvorm voor mensen met een psychische aandoening of psychosociale problematiek. Voorbeelden hiervan zijn angstklachten, depressie, negatief zelfbeeld, trauma of verliesverwerking.

Yulius

zorgt!

Yulius

locatie

Vaktherapie geven we op de volgende locaties: