Maatjes / Netwerkondersteuners gezocht!

De

organisatie

Yulius is een mensgerichte organisatie in de driehoek, Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. In deze regio biedt Yulius hulp aan meer dan 20.000 cliënten. Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, bij de huisarts (Wijkzorg), op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom aan de slag als

vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers binnen de organisatie is van grote waarde voor zowel onze medewerkers als cliënten. Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan; je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken. Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen.

Locatie

en doelgroep

Een klein percentage cliënten die bij Yulius in zorg zijn, zijn opgenomen op een behandelafdeling of wonen in een begeleid wonenlocatie. Voor hen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als maatje, met als doel de ander een tijdelijk steuntje in de rug te geven en het contact met de buitenwereld te vergroten. Als maatje ga je samen met iemand met een psychiatrische achtergrond b.v. winkelen, wandelen, sporten, koffie drinken, een praatje maken, de mogelijkheden is de woonomgeving verkennen, etc. De inzet van een maatje draagt bij aan de kwalieit van leven, het vergroot de mobiliteit van de client en vermindert de eenzaamheid. Als maatje voor een kwetsbare medemens maak je het verschil!

Profiel

We zoeken enthousiaste mannen en vrouwen met enige levenservaring, die een keer per twee weken enkele uren samen met een client iets wil gaan ondernemen. Wat je gaat doen hangt af van de wederzijdse interesse.

Begeleiding

De gastvrouw/heer op locatie dragen bij aan een gastvrij ontvangst en ondersteunen de medewerkers bij het activiteitenaanbod. De inloop is een plek waar iedereen welkom is, ook mensen met psychiatrische problemen. Affiniteit met de doelgroep is dan ook wenselijk. Kom gerust eens kennismaken of een kopje koffie drinken!

Beschik-
baarheid

In overleg

Aanmelden

 • Iedere vrijwilliger ondertekent een vrijwilligersovereenkomst en moet voldoen aan een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Yulius zorgt ervoor dat vrijwilliger tijdens de uitvoering van de afgesproken activiteiten verzekerd is voor de aansprakelijkheid voor schade en rechtsbijstand.
 • De vrijwilliger is minimaal 18 jaar oud.
 • De vrijwilliger is minimaal zes maanden aaneengesloten beschikbaar.

Wij

bieden

 • Deelname aan een basiscursus psychiatrie, die 2 x per jaar wordt aangeboden.
 • Een vrijwilligersovereenkomst
 • Vrijwilligers van Yulius dienen in het bezit te zijn van een geldig VOG (de kosten hiervoor worden door de organisatie vergoed)
 • Een jaarlijks etentje met alle bij Yulius werkzame vrijwilligers
 • Een eindejaars kerstattentie
 • Een vrijwilligerspas

Meer

informatie

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Yulius of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator Vrijwilligers van Yulius; Carola de Jong tel.06-42778627, email vrijwilligerswerk@yulius.nl of vul onderstaand aanmeldformulier in. De coördinator Vrijwilligers is bereikbaar op dinsdag, donderdag (van 12.00 tot 20.00 uur) en vrijdag.

Direct

solliciteren

 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.
 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.