Terug

Over Yulius

Werken bij Yulius

Organisatiecultuur

Yulius streeft naar een cultuur(ontwikkeling) waarin we met elkaar werken aan het scheppen en behouden van een veilige en inspirerende werk- en leeromgeving, waar medewerkers, cliënten en alle andere betrokkenen bij Yulius zich welkom voelen.

Steeds weer stellen wij onszelf en elkaar de vraag:

Zou je willen dat een dierbare van jou hier opgenomen wordt?'

Yulius gaat terug naar de essentie

In 2016 is het startschot gegeven voor een ingrijpende organisatieverandering. We gaan terug naar de essentie en de organisatie zó inrichten dat de cliënt steeds het startpunt is van ons denken en doen. We willen waarde toevoegen aan het leven van de mensen die zich aan ons toevertrouwen. We helpen cliënten de regie over hun leven te (her)nemen en zo zelfstandig mogelijk te leven. De hernieuwde focus op de cliënt mondt uit in meer ruimte en verantwoordelijkheid voor de teams en de professionals, investeringen om een professioneel klimaat te creëren, kleinere organisatie-eenheden, zelforganisatie en ander leiderschap van onder meer teamleiders en directeuren. De ingezette transformatie willen we in twee tot drie jaar realiseren. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee ook op langere termijn het verschil kunnen maken voor onze cliënten en leerlingen.

Medewerkers en vrijwilligers

Bij Yulius werken circa 1.600 medewerkers en vrijwilligers. Samen zetten zij zich in om onze zorg en onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag en behoefte van onze cliënten en leerlingen.

Lijkt het je leuk om bij Yulius te werken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om als vrijwilliger bij Yulius aan de slag te gaan? Kijk dan snel verder. Via het menu rechtsboven vind je meer informatie over ons werkveld, vrijwilligerswerk en onze vacatures, stages en opleidingen.