BW Alblasserdam

Over

de BW

Over de BW

BW Alblasserdam ligt in een groene woonwijk van Alblasserdam. De woonvorm biedt een veilig thuis aan 30 volwassen cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. De meeste cliënten hebben een eigen appartement en een aantal wonen samen op een kleinschalige woongroep. BW Alblasserdam heeft een zeer open karakter en is deels gesitueerd in een multifunctioneel centrum (MFC). Het andere deel van de BW ligt in de wijk rondom het MFC. In het MFC is een gezamenlijke ruimte waar cliënten met of zonder begeleiding activiteiten kunnen ondernemen. Wonen in BW Alblasserdam betekent wonen in een fijne omgeving met gezellige buren. Hier zult u zich niet snel vervelen!

Over Alblasserdam

Alblasserdam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze plaats kenmerkt zich door cultuur en natuur. In Alblasserdam zijn veel winkels, kerken, verenigingen en sportclubs. Het is een gezellig, groen dorp met een prettige sfeer.

Meer

informatie

Brochure BW Alblasserdam

BW Alblasserdam

Yulius

Ondersteunt

Ondersteuning en begeleiding

Het deskundige team van BW Alblasserdam verzorgt de ondersteuning waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De ondersteuning is zo individueel mogelijk en altijd in samenwerking met u en uw familie of naasten. De ondersteuningsuren zijn aangepast op uw situatie.

Van iedere cliënt wordt een actieve bijdrage aan het vormgeven van zijn of haar ondersteuningsplan verwacht. Dit plan wordt opgesteld bij aanvang van uw ondersteuningstraject. In het begeleidingsplan leggen we uw ondersteuningsdoelen vast. Dit plan wordt minimaal tweemaal per jaar geëvalueerd zodat we samen goed kunnen beoordelen of uw doelen worden behaald.

Yulius

Activiteiten

Binnen het ondersteuningsaanbod is gelegenheid voor deelname aan dagbesteding/activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of dagbestedingsactiviteiten, (vrijwilligers)werk of verenigingen buiten de woonvorm. BW Alblasserdam biedt cliënten diverse activiteiten aan zoals film en spel, een kookclub, sportief bewegen en een wandelgroep.

Yulius

Behandelt

In veel gevallen is naast de ondersteuning vanuit de woonvorm ook behandeling nodig in verband met uw psychiatrische klachten. Hierbij werken wij – met uw toestemming – samen met uw eventuele behandelaar. We vinden het belangrijk uw eventuele familie en naasten te betrekken bij uw ondersteuningstraject.

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor beschermd wonen is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Adres