Vorige pagina

Yulius investeert met nieuw EPD in medewerker, cliënt en partner

Yulius stapt over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Deze week werd een contract getekend met leverancier Nedap voor de implementatie van Ons®. Het systeem is gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat cliënten makkelijk bij hun gegevens kunnen. Bovendien vereenvoudigt het de digitale communicatie tussen behandelaar en cliënt. Het nieuwe EPD zal half 2021 door Yulius in gebruik worden genomen.

Ouderavond Ilex College over Mediawijsheid

Sociale media en gamen spelen een grote rol in het leven van de jongeren van nu. Om die reden heeft het Ilex College dit onderwerp extra belicht door Bureau Jeugd & Media uit te nodigen voor de ouderavond.

Reanimatiecursus voor leerlingen Ilex College

Adem in, adem uit. Zo gaat dat vaak op scholen en ook op het Ilex college in Schiedam wordt ieders rust en geduld weleens op de proef gesteld. Bij het Ilex college gaat het team nu echter een flinke stap verder met adem-in adem-uit; van de tactiek rust bewaren naar de techniek levens sparen. Leerlingen van het Ilex college leren namelijk reanimeren. Reanimeren en EHBO wordt leerlingen aangeboden als onderdeel van het vak maatschappelijke oriëntatie en het profiel Zorg en Welzijn.

Heer Bokel College open op 30 januari

Kom ook naar de open dag van het Heer Bokel College op 30 januari 2020

Contractering zorgverzekering 2020

Ieder jaar maakt Yulius afspraken met zorgverzekeraars over het leveren van zorg. Deze afspraken verwerken we in een contract met de zorgverzekeraar.

Rotary club Dordrecht schenkt Sinterklaascadeaus aan Yulius

De Rotary club Dordrecht heeft Sinterklaascadeaus geschonken aan alle kinderen die opgenomen zijn op de locatie Boerhaavelaan. In totaal werden er maar liefst 205 fraai ingepakte cadeaus uitgedeeld aan de kinderen, jongeren en gezinnen van de verschillende afdelingen op onze locatie Boerhaavelaan in Barendrecht. Wat een blije gezichten bij het zien en uitpakken van al dat moois.

Onverwacht bezoek Heer Bokel College

5 december kregen we onverwacht bezoek van twee heel bijzondere gasten.

Dansen in de regen!

De laatste herstelkrant van dit jaar is uit! Het thema van deze Opsteker is ‘Dansen in de regen’. Soms zal het regenen, soms zal het stormen. Hoe reageer je hierop? De redacteuren van De Opsteker zullen jou een inkijkje geven in hoe zij omgaan met de ‘regen’ in hun leven. Hoe zij het beste van moeilijke omstandigheden maken en hoe ze geestelijke en lichamelijke klachten zoveel mogelijk tegengaan.

Gedeeltelijke patiëntenstop Indigo (basis-ggz)

Vanaf 1 december hebben we een patiëntenstop bij Indigo (basis-ggz) moeten instellen voor volwassen cliënten (18+) die zijn verzekerd bij Zorg en Zekerheid, ENO (Salland, Holland Zorg, ZorgDirect) en ONVZ (ONVZ, VvAA, PNOzorg). Bent u 18 jaar of ouder, verwezen naar Yulius voor basis-ggz (Indigo) én hebt u uw zorgverzekering afgesloten bij één van bovenstaande zorgverzekeraars?

Overzicht open dagen scholen Yulius

Onze scholen voor voorgezet onderwijs organiseren ieder jaar één of meerdere keren een open dag. Bekijk hier alle data.

Staatssecretaris Blokhuis op bezoek bij Yulius

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft, samen met cooperatie VGZ en gemeente Dordrecht, een bezoek gebracht aan onze locatie Volgerlanden. Hij werd rondgeleid door een client en kreeg een boekje overhandigd met initiatieven ten aanzien van wachttijdreductie van de alliantie Zinnige Zorg waar Yulius deel van uitmaakt.

Yulius steunt Manifest Speciaal Onderwijs

Vrijdag 1 november heeft minister Slob van Onderwijs bekend gemaakt dat het onderwijs toch meer geld krijgt. Dit mede dankzij de inzet van de PO-raad en de vakbonden. Een goed begin, maar wij zien incidentele middelen niet als structurele oplossing. Wij steunen dan ook het Manifest Speciaal Onderwijs. Woensdag 6 november geeft een groot deel van ons personeel gehoor aan de stakingsoproep.

Jaarverslag 2018 Yulius

Bekijk hier het jaarverslag van Yulius van 2018

Yulius organiseert scholenmarkt op woensdag 20 november

Op woensdag 20 november organiseren BOOR, Horizon en Yulius een voorlichtingsavond voor kinderen (en ouders) uit groep 8 die volgend jaar naar het voortgezet speciaal onderwijs gaan. Alle VSO-scholen uit de regio's Rotterdam, Drechtsteden en Gouda zullen zichzelf tijdens deze scholenmarkt presenteren.

Techniektruck op Ilex College

Onze school heeft kennis mogen maken met de techniektruck van OTIB. In de truck komen leerlingen met allerlei vormen van techniek in aanraking: hoe ontlucht je een cv-ketel te ontluchten en vul je hem weer bij met behulp van een instructie op een i-pad, hoe is het om op een booreiland te werken?

(on)zichtbaar: thema De Opsteker

De 3e Opsteker van dit jaar heeft als thema (on)zichtbaar. Wat laat je aan anderen zien en wat verberg je juist (of waar verberg je je voor)? Verschuil je je achter een masker? Of durf je altijd jezelf te zijn? Waarschijnlijk zullen veel lezers zich herkennen in deze vraagstukken. Onze redacteuren hebben hier allemaal een andere kijk op. Hopelijk vinden onze lezers herkenning in de artikelen en zet het thema hen aan het denken.

Wethouder Kasmi opent het Yulius Middelland College in Rotterdam

Op donderdagmiddag 18 juli 2019 vond de officiële opening plaats van een nieuwe Yulius school voor voortgezet speciaal onderwijs: het Middelland College in Rotterdam. Deze school voor vmbo-kader opende bij de start van het schooljaar 2018/2019 haar deuren en vond het, na een succesvol eerste jaar, belangrijk de school nu officieel te openen. 

Yulius basisschool Lombardia in Rotterdam officieel geopend

Op donderdag 18 juli, een dag voor het aanbreken van de zomervakantie, is Yulius basisschool Lombardia officieel geopend. De school, die al bij de start van schooljaar 2018-2019 op 4 september haar deuren opende en het eerste jaar vooral heeft gebruikt om een solide basis neer te zetten, had leerlingen, ouders, omwonenden, collega’s en andere relaties uitgenodigd om dit feestelijke moment samen te vieren.

Docent Lingewaal College behoort tot één van de beste geschiedenisdocenten van Nederland

Vlak voor de zomervakantie is bekend geworden dat docent Paul de Haan van het Lingewaal College hoort bij één van de 15 beste geschiedenisdocenten van Nederland. Een unieke en bijzondere prestatie, waar Yulius erg trots op is. Naast dat hij voor de klas staat maakt hij elke week een podcast over geschiedenis. Zo maakt hij geschiedenis leuk en toegankelijk.

Nieuwe zorgvorm De Break van start

Op 24 september opent Hanny Visser, wethouder PRO Sliedrecht, officieel De Break op ASVZ locatie Merwebolder. In deze nieuwe voorziening werken zorginstanties samen om jongeren tijdelijke ondersteuning op maat te bieden, zodat zij thuis kunnen blijven wonen.

Nieuwe website Yulius live

Met trots presenteren we onze nieuwe website. In een vernieuwd, modern jasje kunt u vinden wat we doen, hoe we dat doen en waar we dat doen. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt na het lezen van de informatie op deze site.