Vorige pagina

Yulius

Nieuws

Wethouder Kasmi opent het Yulius Middelland College in Rotterdam

Op donderdagmiddag 18 juli 2019 vond de officiële opening plaats van een nieuwe Yulius school voor voortgezet speciaal onderwijs: het Middelland College in Rotterdam. Deze school voor vmbo-kader opende bij de start van het schooljaar 2018/2019 haar deuren en vond het, na een succesvol eerste jaar, belangrijk de school nu officieel te openen.  Wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme van Rotterdam, Said Kasmi, leerlingen, ouders, bestuur, collega’s, omwonenden en andere genodigden werden in de school ontvangen met een drankje en, door de leerlingen zelf verzorgde, hapjes. Enthousiaste leerlingen en leerkrachten leidden vervolgens groepjes gasten rond door de school om zo alle aanwezigen een goed beeld te geven van het werk wat sinds de opening in september 2018 verzet was.

Wethouder Said Kasmi sprak de aanwezigen toe: “Bij de opening van een nieuwe school moet ik altijd denken aan mijn eigen tijd op de middelbare school. Ik heb daar een hele mooie, goede tijd gehad en als ik nu terugdenk aan die tijd dan denk ik aan de docenten. Zij hebben mij, en alle andere kinderen, iedere dag gesteund en uitgedaagd om het beste uit onszelf te halen. Dat gun ik jullie ook: dat jullie hier een hele mooie tijd mogen hebben en een hele mooie leerherinneringen mogen maken. Go for it!”.

Het Middelland College biedt voortgezet onderwijs aan leerlingen die door psychische belemmeringen  extra ondersteuning nodig hebben bij het leren. Leerlingen ondervinden door kleinere klassen meer aandacht en ondersteuning, hebben minder last van bijkomende prikkels en komen zo veel beter tot hun recht. Het Middelland College is een kleinschalige school (maximaal zestig leerlingen, verdeeld over vijf klassen) gericht op het aanleren van vaardigheden voor het eindexamentraject en voorbereiding op een overstap naar het reguliere voortgezet onderwijs of mbo.