Maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Yulius

ondersteunt

Yulius ondersteunt mensen met een psychiatrische aandoening die hulp nodig hebben bij wonen of het vinden van een passende daginvulling. Wij bieden hen de juiste ondersteuning thuis of op één van onze locaties. Onze diensten vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Samen met de cliënt stellen we een ondersteuningsplan op met doelen voor de toekomst. Hierbij zoeken we altijd naar een balans tussen beperkingen en mogelijkheden. Met als doel dat onze cliënten hun leven weer zelf vorm kunnen geven. In overleg betrekken wij familie en belangrijke anderen bij de zorg die wij bieden. Daarnaast werken wij zoveel mogelijk samen met het wijkteam of andere organisaties als iemand al zorg krijgt.

Mocht u na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Yulius

Diensten

Op het gebied van maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bieden wij de volgende zorg:

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor onze inloopvoorzieningen is géén aanmelding of beschikking nodig. Voor beschermd wonen, begeleiding thuis en dagbesteding wel. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800 0087.

Yulius

locaties

Op deze locaties bieden wij maatschappelijke ondersteuning (Wmo):