Dagbesteding

Over

Dagbesteding

Yulius biedt dagbesteding op diverse locaties in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Hier kunt u contacten opdoen en onderhouden. Vanuit uw eigen kwaliteiten werkt u aan persoonlijke doelen. Hierdoor leert u (weer) deel uit te maken van de maatschappij. Denk aan het (uiteindelijk) krijgen van een baan of vrijwilligerswerk, het opstarten van een studie of uw netwerk vergroten.

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor deelname aan een dagbestedingsproject is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Yulius

Locaties

U kunt op veel locaties van Yulius terecht voor leuke dagbestedingsactiviteiten. Hieronder vindt u een overzicht van onze locaties.