Vorige pagina

KOPP-training

Nieuws

In Nederland groeien ongeveer 900.000 thuiswonende kinderen en jongeren onder de 18 jaar op als kind met een ouder die psychische problemen (KOPP) en/of een verslaving heeft. Dat is ongeveer 1 op de 4 kinderen. Om te leren hoe ze met hun zieke of verslaafde ouder moeten omgaan waardoor het leven een beetje gemakkelijker wordt, kunnen deze kinderen bij Yulius een zogenoemde KOPP-training volgen.

In het najaar van 2024 start Yulius in Dordrecht met twee KOPP-trainingen: de Doepraat-groep voor kinderen van 8 tot 12 jaar en de Tienergroep voor jongeren van 12 tot 16 jaar. In de KOPP-groep kunnen kinderen vragen stellen over hun situatie en hun ervaringen delen met andere kinderen die in dezelfde situatie zitten. De extra aandacht en herkenning bij anderen maken het leven een beetje gemakkelijker. De kinderen voelen zich sterker en weten beter hoe ze met hun zieke of verslaafde ouders moeten omgaan.

Zes bijeenkomsten
Een training bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur. Elke groep komt één keer per week bij elkaar. Na aanmelding maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de familie-adviseur. Daarna kan (samen met de ouders) worden besloten of de training daadwerkelijk zal worden gevolgd.

Kosten
Voor het cursusmateriaal wordt een bedrag van vijftien euro in rekening gebracht. Overige kosten worden vergoed vanuit Jeugdhulp of via de zorgverzekering van de ouder als deze in behandeling is bij Yulius.

Vragen en aanmelden
Heeft u vragen of wil jij je aanmelden voor de KOPP-training bij Yulius? Het secretariaat is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur op het nummer 088 – 40 50 607 of via het e-mailadres secretariaat@indigozhz.nl.

Zie de leaflet voor meer informatie over de KOPP-training.