Vorige pagina

Yulius

Nieuws

Herstelkrant De Opsteker valt komende maandag weer bij een deel van onze cliënten op de deurmat. Het thema van de wintereditie is ‘Dansen in de regen’.

Soms zal het regenen, soms zal het stormen. Hoe reageer je hierop? Ga je schuilen en wacht je geduldig af tot de regen voorbij is getrokken? Pak je een paraplu of trek je een regenjas aan en doorsta je weer en wind? Zeg je al je afspraken af tot het weer beter weer is? Misschien ga je expres naar buiten en geniet je van hoe het onweer de wereld oplicht?

Iedereen heeft zijn eigen reactie op de ‘regen’ in het leven. En die regen is onvermijdelijk. Het komt, vroeg of laat, met pijpenstelen of miezerend. Soms zie je de bui al hangen, maar vaak komt het op een onverwachts moment. De redacteuren van De Opsteker zullen jou een inkijkje geven in hoe zij omgaan met de ‘regen’ in hun leven. Hoe zij het beste van moeilijke omstandigheden maken en hoe ze geestelijke en lichamelijke klachten zoveel mogelijk tegengaan. Hoe kunnen zij dansen in de regen? Zonder de angst om ziek te worden. Met vertrouwen dat de zon op den duur weer zal gaan schijnen.

Over De Opsteker

Herstelkrant De Opsteker wordt door en voor cliënten gemaakt en is bedoeld om het herstel van mensen met psychische problemen te bevorderen. De Opsteker komt vier maal per jaar uit en wordt verspreid onder cliënten van Yulius die gebruik maken van FACT-diensten, beschermd wonen, inloopvoorzieningen en dagbesteding. Ook ontvangen wijkteams de krant.

De redactie van De Opsteker beslist ieder kwartaal wat het thema van de herstelkrant wordt en schrijft het grootste deel van de teksten zelf. Omdat steeds meer cliënten en medewerkers van Yulius aangeven dat zij De Opsteker erg leerzaam en inspirerend vinden, zet Yulius de krant ook online.

Heb jij (of jouw cliënt) een bijdrage voor komende editie? Stuur een mailtje aan de afdeling communicatie: communicatie@yulius.nl.