Vorige pagina

Yulius

Nieuws

Yulius basisschool Lombardia in Rotterdam officieel geopend

 Op donderdag 18 juli, een dag voor het aanbreken van de zomervakantie, is Yulius basisschool Lombardia officieel geopend. De school, die al bij de start van schooljaar 2018-2019 op 4 september haar deuren opende en het eerste jaar vooral heeft gebruikt om een solide basis neer te zetten, had leerlingen, ouders, omwonenden, collega’s en andere relaties uitgenodigd om dit feestelijke moment samen te vieren.

Bestuurder Marco de Bruin: “Ik kijk met trots en waardering naar de mensen die deze opdracht zijn aangegaan en alles hebben gedaan wat in hun vermogen lag om een goede leeromgeving en een goede school op te zetten voor deze kinderen. Hierbij ook dank aan alle kinderen, ouders, verzorgers en samenwerkingspartners die de bliksemstart van deze school met veel veerkracht en flexibiliteit hebben ingezet. Hierdoor konden wij al lerende, samen, een succes maken van deze school. En dat is waar wij als Yulius voor staan: samen het verschil maken”

Lombardia biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar, die door psychische belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het leren. De klassen bestaan uit maximaal 14 leerlingen, waardoor er – meer dan in het reguliere onderwijs – ruimte is voor individuele begeleiding. Het team zet zich volledig in om te zorgen dat de leerlingen met plezier naar school gaan en zich vertrouwd genoeg voelen om tot ontwikkeling te kunnen komen.