Vorige pagina

Nieuws

Inclusief onderwijs; een wereld te winnen. Dat was het thema van het GOngres van de Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs op vrijdag 24 november 2023 in Rotterdam. Directeur Yvette van Hoof van Yulius was een van de organisatoren van dit jaarlijkse congres. Ook bestuursvoorzitter Marco de Bruin van Yulius woonde het congres bij.

De deelnemers aan het GOngres kregen tijdens de conferentie op de ss Rotterdam een inspirerend programma voorgeschoteld, met sprekers als pedagoog Sharon Stellaard, die onderzoek heeft gedaan naar het hervormingsbeleid in onderwijs en jeugdzorgbeleid, en lector orthopedagogiek Beno Schraepen. Daarbij werd het programma opgeluisterd door breakdancer Redouan Ait Chitt.

‘Good’ en ‘bad practices’
Voor het congres had Yulius samen met onderwijs- en zorginstelling IHUB uit Rotterdam mogelijke oplossingen ingebracht voor specifieke opdrachten en vraagstukken met betrekking tot inclusiviteit in het gespecialiseerd onderwijs. Deze werden tijdens het congres gedeeld en besproken met bestuurders, schoolleiders, intern begeleiders, leerkrachten, netwerkpartners en andere deelnemers aan het congres. Zowel ‘good’ als ‘bad practices’ kwamen daarbij aan bod. De bedoeling was van elkaar te leren om inclusief onderwijs binnen het gespecialiseerd onderwijs een impuls te geven.

Trots
Yvette is trots dat Yulius heeft bijgedragen aan de organisatie van het congres. “Hierdoor hebben wij een steentje bijgedragen aan de verbinding tussen onderwijs, zorg en gemeenten om de krachten te bundelen en om verandering teweeg te brengen op de weg naar inclusie. Het presentje bij vertrek symboliseert niet voor niets de sleutel daarnaartoe. En de term ‘no excuses, no limits’ van de break dance-act bekrachtigde dat!”