Vorige pagina

Nieuws

Indigo ZHZ start in het najaar met KOPP-groepen voor kinderen uit Zwijndrecht

1,6 miljoen kinderen in Nederland hebben een vader of moeder met ernstig psychische problemen of een verslaving. Dagelijks moeten zij omgaan met volwassen situaties. De kinderen zijn vaak erg zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze raken soms geïsoleerd van het normale leven tussen hun leeftijdsgenoten. Het is belangrijk dat een kind hierover kan praten. Samen met Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid en Vivenz organiseert Indigo ZHZ praatgroepen voor deze kinderen. 

Voor wie?

Er zijn twee groepen; één voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een groep voor kinderen van 12 tot 18 jaar. De cursussen zijn voor kinderen die een vader of moeder hebben met psychische problemen en in Zwijndrecht wonen.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten praten leeftijdsgenootjes over hun ervaringen en doen leuke activiteiten met elkaar. Na ongeveer 6 weken is er een terugkombijeenkomst. Vooraf  wordt er een  informatie ouder-bijeenkomsten gepland. Het is van belang dat ouders aanwezig zijn tijdens deze ouderavonden.

Kosten

Deelname is gratis voor kinderen uit Zwijndrecht.

Start

  • Voor de groep van 8 tot 12 is de start datum 28 oktober.
  • Voor de groep van 12 tot 18 is de start datum 18 november.

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan via het secretariaat van Indigio ZHZ, door een mail te sturen naar secretariaat@indigozhz.nl. Voor vragen zijn zij telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op nummer 088 – 40 50 607. Na aanmelding vindt er een kennismaking en informatiegesprek  met ouder(s) en kind en groepsbegeleider plaats.