Vorige pagina

Milieuthermometer niveau brons voor locatie Carnisselande van Yulius

Nieuws

De locatie Carnisselande van Yulius heeft het keurmerk Milieuthermometer niveau brons behaald. Vorige maand vond de audit plaats. Yulius is nu één van de 267 zorglocaties in Nederland met het keurmerk. En daar zijn we trots op!

De Milieuthermometer is een milieucertificaat voor de zorg dat aansluit op wet- en regelgeving en de doelen uit de Green Deal 3.0. Deze is ook door Yulius ondertekend. Het certificaat is ontwikkeld door Milieu Platform Zorgsector (MPZ) in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK). De audit is uitgevoerd door Certi Nederland.

53 criteria
Voor het bronzen niveau moet Yulius voldoen aan maar liefst 53 milieucriteria. Dit betreft onderwerpen zoals milieubeleid, afvalscheiding en verduurzaming van vastgoed. Tijdens de audit hebben er gesprekken plaatsgevonden met onder andere de leden van de Raad van Bestuur en medewerkers van de afdeling Inkoop en de afdeling Vastgoed.

Ambitie
Het certificaat past in het beleid van Yulius om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het maakt de inzet voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar én geeft vrijstelling van de verplichte EED-audit. Yulius wil de komende jaren dat meer zorglocaties worden gecertificeerd met de Milieuthermometer.