Vorige pagina

Talenten ontdekken met Community Champions

Nieuws

Met veel enthousiasme doen twaalf leerlingen van de arbeidsgerichte leerweg van het Discovery College in Barendrecht sinds begin dit jaar mee aan Community Champions van De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke stichting van Sparta Rotterdam. Dit programma van onder meer 23 voetbalclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, houdt in dat de leerlingen op ontdekkingsreis gaan naar hun talenten en wat ze hiermee willen doen in de toekomst.

“Tijdens het project ontmoeten de leerlingen nieuwe mensen en organisaties. Binnen dit project doen zij ook iets terug voor een ander in de wijk,” zegt Jolanda de Groot, trajectbegeleider arbeid aan het Discovery College. “We zijn vorig jaar benaderd door de maatschappelijk manager van De Betrokken Spartaan, van Sparta Rotterdam of wij interesse hadden om deel te nemen aan het programma. Na een gesprek zijn we begin dit jaar daadwerkelijk van start gegaan”.

Sparta opent deuren
“Het programma duurt zestien weken en is heel divers. Elke woensdagochtend gaan de leerlingen daarvoor naar Sparta Rotterdam. Daar komen bekende bedrijven langs, zoals de Rabobank. Het onderwerp was omgaan met geld. We hebben ook een keer nagedacht over cybersecurity. Een naam van een voetbalclub uit de Eredivisie opent natuurlijk deuren, die anders gesloten zouden blijven. Hierdoor krijgen de leerlingen kansen om meer toekomstgericht bezig te zijn. Binnenkort gaan we met elkaar nadenken over een maatschappelijk project voor de buurt, dat gebeurt met stichting Move. Het hele programma van Community Champions wordt uitgevoerd in combinatie met sport, waaronder natuurlijk een voetbal- en kickboxtraining.”

MDT-certificaat
“Het is een prachtig project. Het is nuttig en belangrijk om de gebruikelijke lesmethodes te volgen, maar dit geeft op een andere manier een kijkje in de keuken van veel organisaties en de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Na afronding van het project Community Champions krijgen de leerlingen bovendien het zogenoemde MDT-certificaat. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Dit certificaat is een mooie aanvulling op het cv. Eind mei ronden we het project af en vindt de uitreiking van het certificaat plaats. Natuurlijk bij Sparta Rotterdam.”