Vorige pagina

Yulius benoemt Mirjam de Bruin als lid van Raad van Toezicht

Nieuws

Mirjam de Bruin is op 18 september toegetreden tot de Raad van Toezicht van Yulius. Yulius is specialist in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen en biedt naast zorg ook gespecialiseerd onderwijs. Mirjam de Bruin volgt Joost de Bie op die afscheid heeft genomen na het aflopen van zijn tweede zittingsperiode.

Over haar aanstelling zegt De Bruin: “Yulius is een mooie organisatie en de uitdagingen in de ggz zijn groot. Als toezichthouder draag ik graag mijn steentje bij aan goede zorg en onderwijs waar zoveel mensen belang bij hebben.”

De Bruin is een ervaren toezichthouder in de zorg en zit onder andere in de Raad van Toezicht van Vilans (lid) en Pieter van Foreest (voorzitter). Ze is mede-oprichter en partner bij Schutjens & De Bruin, een juridisch-strategisch advieskantoor gespecialiseerd in de gezondheidszorg.

Met de benoeming van Mirjam de Bruin is de vijfkoppige Raad van Toezicht van Yulius weer compleet, met voorzitter Rob Hoogma, Jacomine van Ravensbergen, Koen Perik en Ariane Bour.

Over het toetreden van Mirjam de Bruin zegt RvT-voorzitter Hoogma: “Als Raad van Toezicht zijn we erg verheugd met de komst van Mirjam de Bruin. We hebben hiermee een ervaren collega in ons midden met veel deskundigheid in de zorg en het gezondheidsrecht.”