Vorige pagina

Nieuws

Dagbesteding De Parlevinker: Samen aan de slag in de winkel, het aterlier of magazijn
‘We werken hier aan leerdoelen, maar het is ook ontzettend gezellig’

Sommige mensen lopen vast in hun dagelijkse leven. Het lukt dan (even) niet om de dagen goed te vullen. Bijvoorbeeld met (vrijwilligers)werk, een opleiding, hobby’s en andere activiteiten. Voor deze mensen biedt Yulius dagbesteding op diverse locaties in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Binnen de dagbestedingsprojecten ligt de nadruk op het opdoen van contacten, het versterken van kwaliteiten en het zinvol invullen van de dagen. De Parlevinker is één van onze dagbestedingsactiviteiten. Op deze gezellige locatie in Dordrecht kunnen cliënten zich volop ontwikkelen. Er zijn nog plekken beschikbaar voor cliënten met een indicatie.

Winkel, atelier, magazijn
Marleen Spierings is dagbestedingscoach. Ze hielp jaren geleden De Parlevinker op te zetten. “Bij De Parlevinker bieden we diverse activiteiten aan. We hebben een winkel, een textielatelier en magazijn. In de winkel leren cliënten onder andere hoe het is om klanten te helpen, kleding te prijzen en kleding af te rekenen. In het textielatelier maken cliënten mooie handwerkjes met de naaimachine, zoals tasjes en schorten. In het magazijn houden we met elkaar de voorraad bij. Sinds een aantal weken bieden we op dinsdag creatieve activiteiten aan, zoals schilderen, kaarten maken en handlettering. We hebben namelijk een nieuwe collega en daardoor is het aanbod uitgebreid.”

Samen het verschil
“De Parlevinker organiseert eenmaal per jaar een modeshow. De cliënten zijn nauw betrokken bij de organisatie. “Samen kijken we welke kleding geshowd moet worden, wie meeloopt en hoe we de buurt betrekken bij het evenement.” De sfeer op De Parlevinker is goed. En vooral gezellig. “Het is belangrijk dat we het leuk hebben met elkaar. Natuurlijk werken de cliënten hier aan hun persoonlijke leerdoelen. Dat betekent dat zij soms tegen dingen aanlopen. Maar met de juiste begeleiding komt dat altijd weer goed. Er heerst hier een hele fijne, open sfeer.”

Maatwerk
De Parlevinker is een leuke plek voor mensen die behoefte hebben aan een goede daginvulling, nieuwe vaardigheden willen leren en contacten willen opdoen. Hoe lang nemen cliënten deel aan het project? “Dat is per persoon verschillend. Onze trajecten zijn maatwerk. Het verschilt ook wat cliënten na De Parlevinker gaan doen. Sommige cliënten gaan na hun deelname aan de slag met vrijwilligerswerk, een opleiding of een reguliere baan. Maar dat hoeft niet. Wij focussen op het hier en nu. We helpen cliënten zichzelf te ontwikkelen. Dat is voor veel mensen al een grote uitdaging. Maar met onze hulp komen ze vaak een heel eind.”

Samen aan de slag?
De Parlevinker heeft vooral op dinsdagen en donderdagen nog plek voor nieuwe cliënten. Voor deelname aan een dagbestedingsproject is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente, maar afdeling Via Volwassenen kan ondersteunen bij het in gang zetten van de best passende ondersteuning. Bent u al cliënt bij Yulius? Neem dan contact op met uw behandelaar. Wilt u meer informatie over De Parlevinker? Stuur info@yulius een mailtje.