Vorige pagina

Certificaat voor leerlingen Discovery College

Nieuws

Twaalf leerlingen van de arbeidsgerichte leerweg van Yuliusschool het Discovery College in Barendrecht hebben afgelopen woensdag tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Kasteel van Sparta Rotterdam het certificaat voor hun maatschappelijke diensttijd in ontvangst genomen. Met de uitreiking van de certificaten werd het project Community Champions afgesloten. Community Champions is een programma van Stichting de Betrokken Spartaan, de maatschappelijke stichting van Sparta Rotterdam.

Tijdens het programma van onder meer 23 voetbalclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, zijn leerlingen zestien weken lang op ontdekkingsreis gegaan naar hun talenten en wat ze met hun talenten willen doen in de toekomst. Zo hebben zij kennisgemaakt met tal van bedrijven en hebben zij maatschappelijke projecten uitgevoerd.

“Er is een groep leerlingen in de buurt van het Sparta stadion bloemen gaan uitdelen op straat. De tweede groep heeft geholpen bij een dierenasiel. Deze leerlingen hebben gespeeld met honden en geholpen met uitlaten. De laatste groep is bij een verzorgingshuis fruit gaan uitdelen aan ouderen,” zegt trajectbegeleider arbeid Jolanda de Groot van het Discovery College. “Het was erg leuk om te zien dat de leerlingen een project hebben gekozen dat bij ze past om op een leuke manier iets terug te doen voor de maatschappij. En stichting Move heeft ons daarbij fantastisch geholpen.”

Videoclip
“De afgelopen twee weken zijn de leerlingen creatief aan de slag gegaan,” vervolgt Jolanda. “Zij mochten zelf een rap maken met bijbehorende videoclip onder begeleiding van HipHoop. De leerlingen hebben in groepjes een deel van de rap bedacht. Het mocht over alles gaan. Van de teksten werd een rap gemaakt. Daarna werd de videoclip opgenomen in het stadion van Sparta Rotterdam. De leerlingen werden op een creatieve manier uitgedaagd om hun eigen visie in beeld te brengen. Ze mochten zelf de locatie in het stadion kiezen voor het filmen van hun eigen stukje. Van alle individuele en groepsfilmpjes is een gezamenlijke videoclip gemaakt”.

Prachtig programma
Jolanda de Groot geeft aan dat Community Champions een prachtig en leerzaam programma is. “Het geeft op een andere manier een kijkje in de keuken van veel organisaties en de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Wat ons betreft was het een hele fijne en nuttige samenwerking met Stichting de Betrokken Spartaan.”

Jolanda de Groot (tweede van links): “Community Champions geeft leerlingen op een andere manier een kijkje in de keuken van veel organisaties en de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. V.l.n.r.: Milan de Jong, Jolanda de Groot, Lisa van den Boer en Lieke Poel.