BW Asperen

Over

De BW

BW Asperen is een beschermd wonen-locatie voor 25 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd ondersteuning nodig hebben. De BW heeft vijf woongroepen. Er zijn vier aaneengeschakelde woningen en een satellietwoning; een woning dichtbij de locatie. Elke cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer, keuken en aparte rookruimte. De slaapkamers bevinden zich op de eerste en tweede etage. De BW heeft een ruime tuin aan de achterzijde dus hier kunnen bewoners ook gezellig buiten zitten. BW Asperen staat bekend om de gastvrije sfeer die heerst op de locatie. Op de woongroepen heerst een prettige sfeer. Taken worden verdeeld onder de bewoners en er kunnen samen activiteiten worden ondernomen.

BW Asperen ligt in het landelijke en rustige dorp Asperen. Dit dorp hoort bij de Gelderse gemeente Lingewaal (dichtbij Leerdam). Het centrum van Asperen is op loopafstand en hier zijn alle noodzakelijke faciliteiten zoals een supermarkt en huisarts aanwezig. Leerdam is met de fiets of bus te bereiken. In deze plaats zijn veel winkels en restaurants.

Meer

informatie

Brochure BW Asperen

BW Asperen

Yulius

Ondersteunt

Ondersteuning en begeleiding

Het deskundige team van BW Asperen verzorgt de ondersteuning waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De ondersteuning is zo individueel mogelijk en altijd in samenwerking met u en uw familie of naasten. De ondersteuningsuren zijn aangepast op uw situatie.

Van iedere cliënt wordt een actieve bijdrage aan het vormgeven van zijn of haar ondersteuningsplan verwacht. Dit plan wordt opgesteld bij aanvang van uw ondersteuningstraject. In het ondersteuningsplan leggen we uw ondersteuningsdoelen vast. Dit plan wordt minimaal tweemaal per jaar geëvalueerd zodat we samen goed kunnen beoordelen of uw doelen worden behaald.

Yulius

Activiteiten

Binnen het ondersteuningsaanbod is gelegenheid voor deelname aan dagbesteding/activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of dagbestedingsactiviteiten, (vrijwilligers)werk of verenigingen buiten de woonvorm.

Yulius

Behandelt

In veel gevallen is naast de ondersteuning vanuit de woonvorm ook behandeling nodig in verband met uw psychiatrische klachten. Hierbij werken wij – met uw toestemming – samen met uw eventuele behandelaar. We vinden het belangrijk uw eventuele familie en naasten te betrekken bij uw ondersteuningstraject.

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor beschermd wonen is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Adres