BW De Landgraafstraat en Wilhelminastraat

Over

de BW

Over de BW

BW De Landgraafstraat bevindt zich in de woonwijk Havenkwartier in Sliedrecht. De beschermde woonvorm ligt op loopafstand van het winkelcentrum. BW De Landgraafstraat is voor mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychiatrische problemen. Er wonen 20 cliënten, verspreid over 4 woningen. In de in 2021 volledig gerenoveerde BW De Landgraafstraat heeft iedere cliënt een eigen zit-/slaapkamer. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer en keuken. Er is een ruime tuin aan de achterzijde, gelegen aan een parkje. BW De Landgraafstraat biedt een gastvrije woonomgeving, goede ondersteuning en een gevarieerd aanbod van (dagbestedings)activiteiten. Binnen de woongroepen is een gezellige sfeer. De maaltijden worden samen gemaakt en gegeten. Aan de achterzijde van het gebouw is een ruime tuin.

Over Sliedrecht

Sliedrecht is een gezellige plaats in de provincie ZuidHolland. De gemeente telt ongeveer 25.000 inwoners en kent vele rustige, groene plekken. Sliedrecht heeft veel (woon)winkels en er is altijd wat te beleven.

BW De Landgraafstraat

Yulius

Ondersteunt

Ondersteuning en begeleiding

Het deskundige team van BW De Landgraafstraat verzorgt de ondersteuning waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De ondersteuning is zo individueel mogelijk en altijd in samenwerking met u en uw familie of naasten. De ondersteuningsuren zijn aangepast op uw situatie.

Van iedere cliënt wordt een actieve bijdrage aan het vormgeven van zijn of haar ondersteuningsplan verwacht. Dit plan wordt opgesteld bij aanvang van uw ondersteuningstraject. In het begeleidingsplan leggen we uw ondersteuningsdoelen vast. Dit plan wordt minimaal tweemaal per jaar geëvalueerd zodat we samen goed kunnen beoordelen of uw doelen worden behaald.

Yulius

Activiteiten

Binnen het ondersteuningsaanbod is gelegenheid voor deelname aan dagbesteding/activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of dagbestedingsactiviteiten, (vrijwilligers)werk of verenigingen buiten de woonvorm. BW De Landgraafstraat heeft een afwisselend weekprogramma.

Yulius

Behandelt

In veel gevallen is naast de ondersteuning vanuit de woonvorm ook behandeling nodig in verband met uw psychiatrische klachten. Hierbij werken wij – met uw toestemming – samen met uw eventuele behandelaar. We vinden het belangrijk uw eventuele familie en naasten te betrekken bij uw ondersteuningstraject.

Onderdeel van de BW

Wilhelmina-
straat

‘De Wilhelminastraat’ ligt naast BW De Landgraafstraat. In dit ‘onderdeel’ wonen 12 cliënten in een appartement van Yulius. Zij worden klaargestoomd voor (beschermd) zelfstandig wonen. De cliënten hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer en apart toilet. De bewoners krijgen begeleiding van het team van BW De Landgraafstraat.

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor beschermd wonen is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Adres