BW Oostpolder

Over

de BW

Over de BW

In de wijk Oostpolder in Papendrecht ligt de beschermde woonvorm Oostpolder. Deze locatie is voor volwassenen (18+) met als (hoofd)diagnose autismespectrumstoornis en die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Het appartementencomplex bestaat uit 51 plekken. De bewoners hebben – zolang zij in zorg zijn – een appartement van Yulius met woonkamer, open keuken, slaapkamer, badkamer met douche, vaste wastafel, wasmachineaansluiting en toilet. Op drie etages zijn er ontmoetingsruimtes en op de begane grond zijn ’s avonds ruimtes beschikbaar voor vrijetijdsactiviteiten. Overdag worden deze ruimtes ook gebruikt voor dagbestedingsactiviteiten. De sfeer in BW Oostpolder wordt vaak als zeer prettig ervaren en mensen met autisme geven aan zich fijn te voelen binnen de locatie. In de nabije omgeving zijn winkels en openbaar vervoer.

Over Papendrecht

Papendrecht is een plaats in de provincie Zuid-Holland en telt meer dan 32.000 inwoners. Papendrecht is een gezellige en rustige plaats. Er zijn veel winkels, verenigingen en sportclubs. Daarnaast zijn er veel rustige, groene recreatieplekken waar mensen kunnen ontspannen.

BW Oostpolder

Yulius

Ondersteunt

Ondersteuning en begeleiding

Het deskundige team van BW Oostpolder verzorgt de ondersteuning waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De ondersteuning is zo individueel mogelijk en altijd in samenwerking met u en uw familie of naasten. De ondersteuningsuren zijn aangepast op uw situatie.

Van iedere cliënt wordt een actieve bijdrage aan het vormgeven van zijn of haar ondersteuningsplan verwacht. Dit plan wordt opgesteld bij aanvang van uw ondersteuningstraject. In het begeleidingsplan leggen we uw ondersteuningsdoelen vast. Dit plan wordt minimaal tweemaal per jaar geëvalueerd zodat we samen goed kunnen beoordelen of uw doelen worden behaald.

Yulius

Activiteiten

Binnen het ondersteuningsaanbod is gelegenheid voor deelname aan dagbesteding/activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of dagbestedingsactiviteiten, (vrijwilligers)werk of verenigingen buiten de woonvorm.

BW Oostpolder heeft een rijk aanbod aan dagbesteding. Denk aan activiteiten in de interne horeca-gelegenheid en locatiebeheer (technische klussen).

Yulius

Behandelt

In veel gevallen is naast de ondersteuning vanuit de woonvorm ook behandeling nodig in verband met uw psychiatrische klachten. Hierbij werken wij – met uw toestemming – samen met uw eventuele behandelaar. We vinden het belangrijk uw eventuele familie en naasten te betrekken bij uw ondersteuningstraject.

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor beschermd wonen is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Wmo-Zorgbemiddeling. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Adres