'Ik ben een nuchtere man,
maar ben blij dat ik hulp zocht'

Ervaringsverhaal

Willem

Nuchter

“Begin dit jaar vertelde mijn baas dat er wordt bezuinigd. Ik mag gelukkig blijven, maar mijn functie verandert wel. Met name de onduidelijkheid die daarna over de invulling ervan ontstond gaf mij veel stress. Op het werk en thuis was ik erg kortaf tegen mensen en bij het minste geringste schoot ik uit mijn slof. Mijn vrouw en kinderen hadden daar erg onder te lijden. Na een grote ruzie thuis stond mijn vrouw erop dat ik naar de huisarts ging. Ik ben een nuchtere man, maar zag uiteindelijk in dat ik hulp nodig had.

Praktijkondersteuner

De huisarts verwees mij door naar zijn praktijkondersteuner GGZ van Indigo Zuid-Holland Zuid. Met mijn praktijkondersteuner heb ik een aantal gesprekken gehad. Hij inventariseerde mijn klachten en gaf tips over hoe ik met praktische situaties en de gedachten en gevoelens hierover om kan gaan. Ik ben in gesprek gegaan met mijn baas en heb inmiddels meer duidelijkheid over mijn taken. Dit geeft rust.

Minder stress

Thuis en op het werk gaat het een stuk beter. Mijn praktijkondersteuner heb ik een periode tweewekelijks gesproken en binnenkort start ik met de cursus ‘Minder Stress’. Ik hoop daar nog meer handvaten te krijgen voor hoe ik om kan gaan met mijn stress. De gesprekken met mijn praktijkondersteuner en de cursus zijn voor mij een goede investering in mijn geestelijke gezondheid. Ik ben blij dat ik hulp heb gezocht.”