Terug

Werken bij Yulius

Vrijwilligerswerk

Onze vrijwilligers verrichten ondersteunende en aanvullende werkzaamheden, direct of indirect ten behoeve van de cliënt en/of de organisatie. Vrijwilligers vormen de noodzakelijke verbinding tussen de cliënt en de samenleving. Vrijwilligers zijn dan ook hard nodig voor onze cliënten en medewerkers.

Vrijwilligerswerk bij Yulius, de moeite waard!

Werken bij Yulius is leuk en leerzaam. Geen dag is hetzelfde.Werken in de inloop, als maatje, helpen bij het koken of in het atelier, het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die wij bieden.

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk, dit betekent echter niet dat het vrijblijvend is. Er worden gezamenlijke afspraken gemaakt, want zowel de organisatie als de cliënt rekent op de vrijwilliger. Maar omgekeerd mag de vrijwilliger er ook op rekenen dat de organisatie de gemaakte afspraken nakomt. Zo zijn er ook een aantal regels waar wij ons aan houden:

  • Iedere vrijwilliger ondertekent een vrijwilligersovereenkomst en krijgt van Yulius een VOG aangeboden
  • Yulius zorgt ervoor dat de vrijwilliger tijdens de uitvoering van de afgesproken activiteiten verzekerd is voor de aansprakelijkheid voor schade en rechtsbijstand
  • De vrijwilliger moet minimaal 18 jaar oud zijn
  • De vrijwilliger dient minimaal zes maanden aaneengesloten beschikbaar te zijn voor vrijwilligerswerk.

Vul het aanmeldformulier in voor het aanvragen van een oriënterend gesprek of kijk in onze vacaturebank vrijwilligerswerk voor de openstaande vacatures.