Welkom bij WKS2

Wie zijn

wij?

WKS2: open voor ontmoeting en herstel

Door onze ggz-achtergrond hebben we decennia lang ervaring met kwetsbare mensen. Deze ervaring willen wij niet alleen inzetten voor onze cliënten, maar juist ook voor de mensen in Gorinchem, om zo bij te dragen aan de positieve gezondheid van de Gildenwijk. Dit doen we in het hart van de Gildenwijk aan de Wijnkoperstraat 2 in Gorinchem. WKS2 is een ontmoetingsplek voor iedereen uit de Gildenwijk en de rest van Gorinchem. Sinds januari 2020 staan de deuren van dit pand ook open voor de buurt.

Voor

wie?

WKS2 heeft veel te bieden; van dagbesteding tot inloop. Van specialistische zorg tot laagdrempelige ontmoeting. Zo is er een plek voor iedereen.

Inloop

De inloop op WKS2 is er voor iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en ontmoeting. Bezoekers kunnen vrijblijvend binnenwandelen voor een kop kopffie, een praatje en een laagdrempelige activiteit zoals een spelletje. Soms is het, tegen een kleine vergoeding, ook mogelijk om een gezonde lunch te krijgen.

Dagbesteding

Het dagbestedingsaanbod is voor de mensen die verblijven bij WKS2 en sinds kort is er ook ruimte om mensen met een WMO-indicatie voor dagbesteding te ontvangen. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden  en deelnemen aan de activiteiten. Stuur voor meer informatie over het dagbestedingsaanbod en aanmelden naar Miriam Helvoort
(m.vanhelvoort-tempelaar@yulius.nl).

Specialistische zorg

WKS2 biedt volwassenen met psychiatrische problemen een plek om verder te stabiliseren. Deze cliënten werken samen met hun familie (of andere betrokkenen) en het behandelteam aan persoonlijke hersteldoelen. Vaak gaat het om mensen die tijdelijk opgenomen waren op de spoedkliniek of woonden in een beschermde woonvorm. Op de behandelafdeling is er plek voor 38-40 volwassen cliënten.

Samenwerking en partners

Wij geloven dat we door middel van samenwerking kunnen werken aan de positieve gezondheid van de Gildenwijk. Alleen samen kunnen we het verschil maken. Samenwerking op het gebied van ontmoeten en verbinden staat centraal. Hoe kunnen we elkaar helpen en van elkaar leren? WKS2 vormt daarmee een aanvulling op- en een ontlasting van andere initiatieven in de wijk.

Mogelijkheden voor samenwerking:

  • Huren van de locatie voor bijvoorbeeld een vergadering of lezing.
  • Organiseren van activiteiten, bijvoorbeeld sportactiviteiten.
  • Verbinding tussen mensen, bijvoorbeeld door de koffieinloop.

Door verbinding in het netwerk worden we een sterker (zorg)netwerk. Activiteiten zorgen voor verblijding en ontspanning bij de kwetsbaren in onze samenleving. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact op met Jane van ’t Hart (j.vanthart@yulius.nl) of Miriam Helvoort (m.vanhelvoort-tempelaar@yulius.nl).

Activiteiten

Themawandeling

Wil jij een moment van bezinning, de dag doorbreken of sta je open voor een ontmoeting met anderen door middel van wandelen en een gesprek? Elke twee weken organiseert WKS2 samen met Gorinchem Beweegt een themawandeling. Iedereen is welkom en mag aansluiten. Elke wandeling staat er een ander thema centraal, bijvoorbeeld herfst, reizen of kruizingen.

Houd de social media kanalen van Gorinchem Beweegt in de gaten voor de actule data.

Inloop

Elke woensdag en donderdag* is er mogelijkheid om binnen te wandelen en een kop koffie/thee met een spelletje te doen. Iedereen is welkom om binnen te lopen.  Wil je meer informatie over dit initiatief of heb je vragen? Neem dan contact op met Jane van ’t Hart via j.vanthart@yulius.nl.

*Neem voor de actuele informatie met betrekking tot de inloop contact op met Jane van ’t Hart.

WKS2:

Centrum voor ontmoeting en herstel

Bekijk hier de video over WKS2

Contact