Emotieregulatietherapie

Vorige pagina

Wat is

het?

Emotieregulatietherapie

Wanneer kinderen of jongeren vaak en hevig agressief zijn, kan emotieregulatietherapie (ERT) helpen. Agressie kan vanuit verschillende emoties ontstaan: boosheid, frustratie, verdriet of angst. Hierdoor kan uw kind in de problemen komen. Bijvoorbeeld met relaties of op school, of ze beschadigen zichzelf of hebben zelfmoord neigingen. Bij ERT leren we uw kind om zijn of haar agressie te begrijpen, controleren en op een andere manier te uiten.
Binnen ERT leert uw kind om:

  • Zijn of haar boosheid beter te begrijpen
  • Zijn of haar boosheid op een passende manier te uiten
  • Zijn of haar eigen emoties leren controleren

Hoe gaat emotieregulatietherapie?

In de training leert uw kind hoe het zijn of haar emoties en gedrag beter onder controle kan houden. Hij of zij leert ook verantwoordelijk te zijn voor zijn of haar eigen gedrag en de vaardigheden om deze verantwoordelijkheid aan te kunnen. Zo leert uw kind dat hij of zij in de meeste situaties verschillende keuzes hebben om te reageren. Daarnaast werken we ontspanningsoefeningen en afleidingstechnieken.
De emotieregulatietherapie geven we zowel individueel als in een groep. De training bestaat uit zeventien bijeenkomsten, twee terugkombijeenkomsten en een bijeenkomst voor ouders, verzorgers en andere belangrijke personen.

Voor wie?

ERT is er voor jongeren die hun gedrag en emoties moeilijk kunnen reguleren.

Yulius

zorgt!

Emotieregulatietherapie is mogelijk bij:

Yulius

locaties

Emotieregulatietherapie geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.