Ik Puber-training

Vorige pagina

Wat is

het?

Ik Puber-training

De training heeft als doel om de puberteit en de verschillende fasen in de seksuele ontwikkeling van jongeren beter te laten verlopen. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Ik Puber-training zijn actueel en passen bij het huidige maatschappij. Voorbeelden zijn loverboys, het aangeven en herkennen van grenzen en de acceptatie van homoseksualiteit.

De training leert uw kind meer over de puberteit. Hij of zij leert over:

  • veranderingen in het lichaam,
  • vriendschap, verliefdheid en verkering,
  • (veilig) vrijen en zwangerschap,
  • grenzen aangeven: ‘nee’ zeggen,
  • de grenzen van een ander serieus nemen,
  • veilig internetten,
  • loverboys.

Na de training heeft uw kind meer kennis over deze dingen en meer zelfvertrouwen. Ook heeft uw kind geleerd om goed voor zichzelf op te komen in lastige situaties. En net zo belangrijk: hij of zijn heeft geleerd te luisteren naar wat een ander wel of niet wil en dit serieus te nemen.

Hoe gaat de Ik Puber-training?

De Ik Puber-training bestaat ui 18 lessen. Elke les duurt tussen 45 – 60 minuten. Deze training doet uw kind samen met zijn of haar behandelaar.  U kind kan ook zelf zeggen wat het wil leren en we houden rekening met het eventuele geloof.  Als uw kind dat wil, krijgt u als ouder ook informatie over de training. Zodat u uw kind hier bij kan helpen.

Voor wie?

De Ik Puber-training is een individuele training voor jongeren met autisme in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Yulius

zorgt!

Ik puber training is een mogelijke behandeling bij:

Yulius

locaties

De Ik Puber-training geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.