Muziektherapie

Wat is

het?

Muziektherapie

Muziek heeft invloed op emoties en stemming. Muziektherapie maakt hier gebruik van.  De nadruk ligt op het doen en ervaren. De ervaringen die uw kind heeft, helpen bij het bewust worden van zichzelf en het herkennen en uiten van emoties.

Hoe gaat muziektherapie?

Bij muziektherapie werkt uw kind op allerlei manieren met muziek.  We spelen we op verschillende muziekinstrumenten, zoals piano, gitaar, xylofoon, trommels, werken met de eigen stem en luisteren aar muziek. Spelvormen zijn bijvoorbeeld: om de beurt spelen, samenspelen, liedjes maken, spelen aan de hand van een thema. Veelvoorkomende thema’s zijn:

  • vergroten van de sociale vaardigheden,
  • herkennen en uiten van gevoelens,
  • reguleren van gedrag,
  • opdoen van positieve ervaringen in het contact en
  • verbeteren van het zelfbeeld

Muziektherapie is geen muziekles. Maar het helpt bij deze behandeling wel als uw kind plezier heeft in muziek en bewegen.

Voor wie?

Muziektherapie is voor kinderen die zich onvoldoende bewust zijn van zichzelf en moeite hebben met het herkennen en uiten van emoties. Hierdoor kunnen zij teruggetrokken of angstig zijn of juist snel boos. Ze begrijpen vaak niet goed wat de ander bedoelt en hoe ze zich in sociale situaties moeten gedragen.

Yulius

zorgt!

Muziektherapie is een mogelijke behandeling bij:

Yulius

locaties

Muziektherapie wordt gegeven op de volgende locatie:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.