BW Boven Water

Over

de BW

Over de BW

In Dordrecht ligt de beschermde woonvorm Boven Water. Deze locatie is voor volwassenen (18+) met psychiatrische problemen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Het appartementencomplex bestaat uit 23 appartementen. De bewoners hebben een eigen appartement met woonkamer, open keuken, slaapkamer, badkamer met douche, vaste wastafel, wasmachineaansluiting en toilet.

Over Dordrecht

Dordrecht is een grote stad in de provincie Zuid-Holland. Deze plaats heeft een prachtige binnenstad met rijk verleden. In Dordrecht zijn veel winkels, verenigingen en sportclubs. Daarnaast zijn er veel rustige, groene recreatieplekken waar mensen lekker kunnen ontspannen.

BW Boven Water

Yulius

Ondersteunt

Ondersteuning en begeleiding

Het deskundige team van BW Boven Water verzorgt de ondersteuning waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De ondersteuning is zo individueel mogelijk en altijd in samenwerking met u en uw familie of naasten. De ondersteuningsuren zijn aangepast op uw situatie.

Van iedere cliënt wordt een actieve bijdrage aan het vormgeven van zijn of haar ondersteuningsplan verwacht. Dit plan wordt opgesteld bij aanvang van uw ondersteuningstraject. In het begeleidingsplan leggen we uw ondersteuningsdoelen vast. Dit plan wordt minimaal tweemaal per jaar geëvalueerd zodat we samen goed kunnen beoordelen of uw doelen worden behaald.

Yulius

Activiteiten

Binnen het ondersteuningsaanbod is gelegenheid voor deelname aan dagbesteding/activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of dagbestedingsactiviteiten, (vrijwilligers)werk of verenigingen buiten de woonvorm. Sport en gezondheid staan bij BW Boven Water centraal binnen het begeleidingsaanbod. De locatie beschikt over een sportzaal waar individueel gerichte training wordt gegeven. De bewoners van BW Boven Water eten vaak gezamenlijk, maar alleen eten is natuurlijk ook mogelijk.

Yulius

Behandelt

In veel gevallen is naast de ondersteuning vanuit de woonvorm ook behandeling nodig in verband met uw psychiatrische klachten. Hierbij werken wij – met uw toestemming – samen met uw eventuele behandelaar. We vinden het belangrijk uw eventuele familie en naasten te betrekken bij uw ondersteuningstraject.

Hoe

Aanmelden

Beschikking

Voor beschermd wonen is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Adres