BW De Volgerlanden

Over

de BW

Over de BW

BW Volgerlanden is een beschermd wonen-locatie voor 61 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Iedere cliënt heeft een eigen woon- en slaapkamer, douche en open keuken. Er zijn een aantal gezamenlijke ruimtes. Denk aan een gezellig restaurant, activiteitenruimte, sportruimte en multifunctionele ruimte. BW Volgerlanden heeft veel buitenruimtes. Zo zijn er gezamenlijke binnentuinen. Ook hebben alle bewoners een balkon of een eigen tuintje. BW Volgerlanden staat bekend om de huiselijke, gastvrije sfeer die heerst op de locatie. Er is altijd wat leuks te beleven.

Over Hendrik-Ido-Ambacht

BW Volgerlanden ligt aan de rand van een nette wijk in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit is een plaats in de provincie Zuid-Holland. Hendrik-Ido-Ambacht is een groene en waterrijke gemeente. De gemeente is prima bereikbaar en het openbaar vervoer is goed geregeld. Het centrum van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht zijn op loopafstand. Hier zijn alle noodzakelijke faciliteiten te vinden. Denk aan een volwaardig winkelcentrum met meerdere supermarkten, drogisterijen en kledingwinkels. Ook medische diensten zoals de huisarts, tandarts en apotheek zijn in de nabije omgeving.

BW De Volgerlanden

Yulius

Ondersteunt

Ondersteuning en begeleiding

Het deskundige team van BW De Volgerlanden verzorgt de ondersteuning waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De ondersteuning is zo individueel mogelijk en altijd in samenwerking met u en uw familie of naasten. De ondersteuningsuren zijn aangepast op uw situatie.

Van iedere cliënt wordt een actieve bijdrage aan het vormgeven van zijn of haar ondersteuningsplan verwacht. Dit plan wordt opgesteld bij aanvang van uw ondersteuningstraject. In het begeleidingsplan leggen we uw ondersteuningsdoelen vast. Dit plan wordt minimaal tweemaal per jaar geëvalueerd zodat we samen goed kunnen beoordelen of uw doelen worden behaald.

Yulius

Activiteiten

Binnen het ondersteuningsaanbod is gelegenheid voor deelname aan dagbesteding/activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of dagbestedingsactiviteiten, (vrijwilligers)werk of verenigingen buiten de woonvorm. Sport en gezondheid staan bij BW Volgerlanden centraal binnen het begeleidingsaanbod. De locatie beschikt over een sportzaal waar individueel gerichte training wordt gegeven. De bewoners van BW Volgerlanden eten vaak gezamenlijk, maar alleen eten is natuurlijk ook mogelijk.

Yulius

Behandelt

In veel gevallen is naast de ondersteuning vanuit de woonvorm ook behandeling nodig in verband met uw psychiatrische klachten. Hierbij werken wij – met uw toestemming – samen met uw eventuele behandelaar. We vinden het belangrijk uw eventuele familie en naasten te betrekken bij uw ondersteuningstraject.

Contact &

Aanmelden

Beschikking

Voor beschermd wonen is een beschikking (voorheen indicatie) nodig. Deze wordt afgegeven vanuit de gemeente. De duur van de beschikking kan variëren van maanden tot twee jaar. De gemeente verricht onderzoek naar de wensen en hulpvraag van de cliënt en bepaalt welke passende zorg noodzakelijk is. Meer informatie hierover vindt u bij het Wmo-loket in uw gemeente.

Aanmelden

Een aanvraag van een Wmo-beschikking loopt via de gemeente.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Via Volwassenen. Onze medewerkers helpen u graag met het in gang zetten van de best passende ondersteuning.

Als u al in behandeling bent bij Yulius, kunt u ook uw begeleider of behandelaar vragen om hulp.

Eigen bijdrage

Voor het verkrijgen van zorg wordt een eigen bijdrage berekend. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (www.hetcak.nl) of via telefoonnummer 0800-0087.

Adres