Caren
Digitaal inzien van uw zorggegevens

Wat is

Caren?

Via online zorgplatform Caren kunt u uw (zorg)gegevens bij Yulius inzien. Ook ziet u met wie u een afspraak heeft. En waar en wanneer de afspraak gepland staat. Daarbij kunt u via Caren uw zorgplan digitaal ondertekenen.

Het gebruik van Caren is veilig en gratis.

Inloggen

Voor inloggen gaat u naar carenzorgt.nl. Vervolgens klikt u rechts bovenin op Log in.

Wilt u eerst meer weten over Caren? Kijk dan hieronder naar de film of bekijk de folder en handleidingen op deze pagina.

Video

Caren

Instructiefilm Caren

Instructiefilm Caren

Waarom

Caren?

Bij Yulius vinden we het belangrijk dat we u ondersteunen in het nemen van regie over het proces van uw herstel. Transparantie en samen besluiten nemen zijn daarvoor belangrijke voorwaarden. Vanaf januari 2022 kunnen cliënten VWZ van 18 jaar en ouder daarom bij Yulius digitaal hun zorggegevens inzien. Vanaf 1 februari 2022 geldt dit voor alle cliënten van Yulius van 16 jaar en ouder.

Via online zorgplatform Caren kunt u uw (zorg)gegevens bij Yulius inzien. Ook ziet u met wie u een afspraak heeft. En waar en wanneer de afspraak gepland staat. Daarbij kunt u via Caren uw zorgplan digitaal ondertekenen.

Het gebruik van Caren is veilig en gratis.

Ervaringen cliënten

Enkele reacties van cliënten die hebben meegewerkt aan de voorbereidingen:

  • “Het is een duidelijk en gemakkelijk proces. Iedereen zonder enige technische kennis moet dit kunnen doorlopen”
  • “Ziet er erg netjes uit, gestroomlijnd en duidelijk. Werkt heel soepel en de kleuren zijn ook prettig. Een account aanmaken ging vlot en was simpel genoeg”
  • “Ik vind het heel handig en fijn om terug te kunnen lezen wat er besproken is tijdens therapie of persoonlijk contact”
  • “Rapportage is handig om terug te lezen. Sommige afkortingen zijn nog wat lastig, maar heb er tijdens de therapie een paar nagevraagd. Het is kort maar bondig, het belangrijkste staat erin”

Uw eigen

account

U krijgt van Yulius/Indigo ZHZ een brief met een persoonlijke code. Ga naar de website www.carenzorgt.nl. Doorloop de stappen en vul uw code in. Caren wordt dan voor u gekoppeld aan Yulius.

Uw telefoonnummer invoeren

Voor het inzien van bepaalde informatie, zoals uw contacten of uw dossier, heeft u een mobiel telefoonnummer nodig. Via uw telefoon ontvangt u namelijk een code waarmee u deze informatie kunt bekijken. Zo zorgen we ervoor dat uw privacy goed beschermd blijft.

U bepaalt wie meekijkt

Caren is een veilige omgeving, waarin uw privacy beschermd is. U kiest met wie u uw gegevens deelt. Met uw partner of ouders bijvoorbeeld. Nodig alleen de mensen uit om mee te kijken, waarvan u wilt dat ze op de hoogte zijn van uw gezondheid. Het is ook mogelijk om iemand wel afspraken te laten zien, maar geen medische informatie. U bepaalt wat u deelt en met wie.

Uw gegevens in Caren

In Caren ziet u uw geplande afspraken, uw zorgplan en rapportages zoals die bij Yulius in uw dossier staan. En als er communicatie is geweest tussen Yulius of Indigo ZHZ en bijvoorbeeld de huisarts, kunt u dit ook zien.

Andere gebruikers in Caren

Caren is een systeem dat ook door het ziekenhuis, de huisarts of de apotheek gebruikt kan worden. U kunt dus eventueel ook van de huisarts of het ziekenhuis toegang krijgen tot uw gegevens. U hoort van hen zelf of dat mogelijk is. Het is goed om te weten dat anderen nooit in uw gegevens bij Yulius kunnen kijken zonder uw toestemming.

Hulp nodig met Caren?

Heeft u na het zien van de film en het lezen van de instructies toch nog vragen over Caren? Kijk dan op de website www.carenzorgt.nl of stuur een e-mail naar info@carenzorgt.nl. Veelgestelde vragen staan op de website support.caren.nl. Heeft u geen brief met toegangscode ontvangen of is deze verlopen? Neem dan contact op met het secretariaat van Yulius/Indigo ZHZ. Bij vragen over zorginformatie in Caren kunt u contact opnemen met uw behandelaar.

We hopen dat Caren handig en nuttig voor u is. Samen maken we het verschil.