Maatje voor cliënten gezocht

De

organisatie

Yulius is een mensgerichte organisatie in de driehoek, Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. In deze regio biedt Yulius hulp aan ongeveer 10.000 cliënten. Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, bij de huisarts (Wijkzorg), bij onze inlopen, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom aan de slag als

vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers binnen de organisatie is van grote waarde voor zowel onze medewerkers als cliënten. Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan; je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken. Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen.

Locatie en

doelgroep

Voor meerdere cliënten in ons werkgebied zoeken we een maatje. Een maatje bezoekt een cliënt op een vooraf afgesproken dag en tijd voor een praatje en / of een gezellige activiteit. Door het bezoek wordt het gevoel van eenzaamheid doorbroken. En ook heel belangrijk: de cliënt blijft in contact met andere mensen uit de samenleving.
Als je maatje bent, kun je echt iets voor iemand betekenen!

Op dit moment zoeken we een maatje in:
– Asperen: voor een vrouw die in een beschermde woonvorm woont
– Dordrecht: voor een man van 59 jaar. Hij houdt o.a. van klassieke muziek en lezen.
– Sliedrecht voor een man van 83 jaar. Hij vindt een praatje en een gezellig bezoek erg fijn.

We starten altijd met een kennismakingsgesprek op locatie. En als er een klik lijkt te zijn, volgt er een proefperiode waarin zowel de cliënt als het maatje beoordelen of ze langere tijd ”met elkaar willen oplopen”.

 

Wat bieden

wij?

  • Zinvolle werkzaamheden in een gezellige en uitdagende omgeving;
  • Een vrijwilligersovereenkomst;
  • Een inwerkprogramma en ondersteuning door de beroepskrachten;
  • Trainingen voor vrijwilligers;
  • Attenties, vergoeding reiskosten en een eindejaarsgeschenk

Wat

zoeken wij?

Wij zoeken een maatje die eenmaal per week of twee weken bij de cliënt langs wil gaan. Vind je het leuk om een praatje te maken? Een spelletje te doen? Mee te denken over een vraag die de cliënt bezig houdt? Dan kom ik graag met je in contact om na te gaan of er een mogelijke match kan zijn.

 

Begeleiding en

beschikbaarheid

Begeleiding

Als vrijwilliger krijg je begeleiding van de coördinator vrijwilligerswerk (deze behartigt de belangen van de vrijwilliger). De cliënt wordt begeleid door een hulpverlener van Yulius. 

Beschikbaarheid

Tijden in overleg.

Direct

solliciteren

  • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.
  • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.

Meer

weten?

Wil je meer weten?
Bel met Saskia Dekker, coördinator vrijwilligers van Yulius via 06 – 34168911.
Of stuur een mail aan: vrijwilligerswerk@yulius.nl

Informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.yulius.nl