HBO-V of MBO-V 3e of 4e jaars, BW Volgerlanden, 0221VOL-VPK

Organisatie                 :  Yulius (Divisie Wijkgerichte Zorg)
Afdeling                       :  BW Volgerlanden
Standplaats                :  Elzengaarde 144, 3344 DD Hendrik Ido Ambacht
Vacant per                  :  februari 2021
Vacaturenummer    :  0221VOL-VPK

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1700 mensen in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Yulius Onderwijs

Yulius Onderwijs is een onderwijsinstelling op neutrale grondslag: leerlingen met verschillende levensovertuigingen en met verschillende sociale, culturele en etnische achtergronden zijn welkom bij ons. Wij leren hen om te gaan met de verschillen, samen te werken en rekening te houden met elkaar. Binnen ons onderwijs gaan wij uit van de mogelijkheden van de leerlingen, maar wij houden ook rekening met hun beperkingen. Onder het motto “individueel waar nodig en groepsgewijs waar het kan” passen we het onderwijs aan de specifieke behoefte en problematiek van de leerling aan. Ons uiteindelijke doel is om leerlingen optimaal voor te bereiden op de best passende onderwijs- en/of arbeidsplaats.

Waar kom je te werken?

BW Volgerlanden is een beschermd wonen-locatie voor 61 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Net als iedereen willen ze een plezierig leven hebben en hebben zij wensen op het gebied van wonen, sociale contacten, leren, werken, vrije tijd en dagbesteding. Iedere cliënt heeft een eigen woon- en slaapkamer, douche en open keuken. Er zijn een aantal gezamenlijke ruimtes. Denk aan een gezellig restaurant, activiteitenruimte, sportruimte en multifunctionele ruimte. BW Volgerlanden heeft veel buitenruimtes. Zo zijn er gezamenlijke binnentuinen. Ook hebben alle bewoners een balkon of een eigen tuintje. BW Volgerlanden staat bekend om de huiselijke, gastvrije sfeer die heerst op de locatie.

Kern-

taken

Binnen de BW Volgerlanden zijn de te behalen doelen en competenties vooral gericht op het wonen en leven, begeleiden bij activiteiten, coördineren van zorg en taken en deels het begeleiden bij persoonlijke begeleiding.

 • De afdeling werken volgens de principes van de herstel ondersteunende zorg. Wij verwachten van te voren dat je je hierin verdiept, voordat je start met je stageperiode.
 • Er wordt verwacht dat je elke week een reflectieverslag schrijft en deze laat voorzien van feedback. Hierbij maak je gebruik van een methodiek, bijvoorbeeld STARRT of korthage.
 • Binnen de BW (woonvorm) staat het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen NIET op de voorgrond. Wees je er van bewust dat er weinig/geen verpleegtechnische handelingen te behalen zijn.
 • Het maken van een BPV werkplan is verplicht, inclusief een POP en een PAP.
 • Binnen de BW hebben wij het verplicht gesteld om eerst kennis over psychische medicatie op te doen en om dit uit te werken. Vervolgens wordt dit getoetst (mondeling). Hierna mag je het toedienen.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de begeleider. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding HBO-V of MBO-V 3e of 4e jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen met onregelmatige diensten (mogelijk ook in de weekenden).
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen.

Yulius

biedt

Een leuke, leerzame stageplaats in een enthousiast team. Begeleiding ontvang je van je werkbegeleiders, zij coachen jou op de werkvloer. Stagiaires van Yulius ontvangen een stagevergoeding van € 343 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Tevens worden de kosten van de verplichte VOG vergoed.

Meer

informatie

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau.
E-mail: stagebureau@yulius.nl
Telefoonnummer: 088 405 44 16 of 06 43363684

Direct

solliciteren

Je kunt hier solliciteren door het formulier in te vullen en je sollicitatiebrief en CV toe te voegen.

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Naar welk aandachtsgebied gaat jouw voorkeur uit?
 • Max. file size: 256 MB.
 • Max. file size: 256 MB.