Maatschappelijk werk/Social Work 3e jaars 0923VOL-MSO

Organisatie                        :   Yulius (aandachtsgebied Wijkgerichte Zorg)
Afdeling                              :   BW Volgerlanden
Standplaats                        :   Elzengaarde 144, 3344 DD Hendrik Ido Ambacht
Vacant per                          :   september 2023
Vacaturenummer            :  0923VOL-MSO

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.800 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Deze stageplek bevindt zich in het onderdeel ‘Volwassenen Zorg’ van Yulius.

Waar kom je te werken?

BW De Volgerlanden is een beschermd wonen-locatie voor 61 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Net als iedereen willen ze een plezierig leven hebben en hebben zij wensen op het gebied van wonen, sociale contacten, leren, werken, vrije tijd en dagbesteding. Iedere cliënt heeft een eigen woon- en slaapkamer, douche en open keuken. Er zijn een aantal gezamenlijke ruimtes. Denk aan een gezellig restaurant, activiteitenruimte, sportruimte en multifunctionele ruimte. BW Volgerlanden heeft veel buitenruimtes. Zo zijn er gezamenlijke binnentuinen. Ook hebben alle bewoners een balkon of een eigen tuintje. BW Volgerlanden staat bekend om de huiselijke, gastvrije sfeer die heerst op de locatie.

Kern-

taken

Het (begeleidings-)team van BW De Volgerlanden bestaat uit verschillende disciplines. Zo werken er verpleegkundigen en sociaal agogen van verschillende niveaus. Let wel: deze stageplek is anders dan een reguliere stageplek op BW De Volgerlanden. De reguliere begeleiding aan cliënten wordt geboden op basis van 9 levensgebieden. De twee levensgebieden waar jij als stagiair(e) maatschappelijk werker mee bezig bent, zijn financiën en huisvesting. Je draait geen reguliere diensten mee in het team, maar werkt volgens je eigen agenda. Zodoende ben je een ‘aanvulling’ op het begeleidingsteam. De kerntaken van een maatschappelijk werker op BW De Volgerlanden zijn als volgt:

 • Het bieden van begeleiding bij het stabiliseren van inkomsten-uitgaven, een administratie voeren en het maken van (af)betalingsafspraken
 • Het beantwoorden van vragen rondom administratie, inkomen en uitkering
 • Het beantwoorden van vragen rondom financiële belangenbehartiging, zoals budgetbeheer of bewindvoering
 • Het onderhouden van contact met sociale diensten, het UWV, schuldeisers, bewindvoerders en budgetbeheerders

Daarnaast verwachten wij dat de stagiair(e) de volgende zaken gaat uitvoeren:

 • De afdeling werkt volgens de principes van de herstel ondersteunende zorg. Wij verwachten van tevoren dat je je hierin verdiept, voordat je start met je stageperiode.
 • Er wordt verwacht dat je elke week een reflectieverslag schrijft en deze laat voorzien van feedback. Hierbij maak je gebruik van een methodiek, bijvoorbeeld STARRT of Korthage.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de begeleider. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend. Er is ruimte op deze stageplek om verschillende doelen te behalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om vereiste competenties voor je opleiding te behalen. Zo kun je diensten meedraaien in het begeleidingsteam om op flexibele wijze alles te leren.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding Social work 3e jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen. Er kan van je gevraagd worden om onregelmatige diensten te draaien, maar je werkt in beginsel doordeweeks overdag.
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording, je bent cliëntgerichtheid daarnaast sta je stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen.
 • Je bent ondernemend en proactief in het achterhalen van de hulpvragen.

Yulius

biedt

Stagiaires hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 364 per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau.
E-mail: stagebureau@yulius.nl
Telefoonnummer: 06 43363684

Direct

solliciteren

Je kunt hier solliciteren door het formulier in te vullen en je sollicitatiebrief en CV toe te voegen.

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Naar welk aandachtsgebied gaat jouw voorkeur uit?
 • Max. file size: 256 MB.
 • Max. file size: 256 MB.