Sociaal werk of MMZ-SD vanaf 2e jaar, Inloop Gorinchem, 0222-ILG

Organisatie                  :  Yulius (Aandachtsgebied KJPA)
Afdeling                        :  Inloop Gorinchem
Standplaats                 :  Arkelse Onderweg 61A 4206 AG Gorinchem
Vacant per                   :  februari 2022
Vacaturenummer     :  0222-ILG

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1700 mensen in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Yulius Onderwijs

Yulius Onderwijs is een onderwijsinstelling op neutrale grondslag: leerlingen met verschillende levensovertuigingen en met verschillende sociale, culturele en etnische achtergronden zijn welkom bij ons. Wij leren hen om te gaan met de verschillen, samen te werken en rekening te houden met elkaar. Binnen ons onderwijs gaan wij uit van de mogelijkheden van de leerlingen, maar wij houden ook rekening met hun beperkingen. Onder het motto “individueel waar nodig en groepsgewijs waar het kan” passen we het onderwijs aan de specifieke behoefte en problematiek van de leerling aan. Ons uiteindelijke doel is om leerlingen optimaal voor te bereiden op de best passende onderwijs- en/of arbeidsplaats.

Waar kom je te werken?

De inloop is een ontmoetingsplek waar bezoekers van harte welkom zijn. Medewerkers/vrijwilligers bieden hier activiteiten aan. De inloop is een prettige plek waar mensen met elkaar contact hebben. Sommige mensen vinden het lastig hun dag in te vullen. Ze hebben bijvoorbeeld niet zoveel bekenden, waar ze even naar toe gaan voor een kop koffie of thee. Yulius biedt deze bezoekers een zinvolle dagbesteding. Wij geloven dat ieder mens, met of zonder beperking, kwaliteiten heeft. Vanuit deze kwaliteiten werken we samen aan het vergroten of behoud van de zelfstandigheid. Hierdoor is iemand in staat mee te doen in de maatschappij. Wij helpen mensen hier graag bij.

Inloop Gorinchem is gelegen in de wijk Lingewijk in Gorinchem, in het pand “Kop van de IJsbaan” (appartementencomplex) op de begane grond. Diverse creatieve activiteiten worden op de locatie georganiseerd. Op de dagen dat de inloop open is (dinsdag, woensdag en donderdag) kunnen bezoekers hier lunchen.

Kern-

taken

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de begeleider. De stagehandleiding van de opleiding sociaal werk of MMZ-SD zijn hierin leidend.

Yulius

zoekt

Wij zoeken een student die de opleiding sociaal werk of MMZ-SD vanaf 2e jaar volgt en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen. Daarnaast is de student leergierig, enthousiast, flexibel, heeft een gevoel voor verantwoording en komt afspraken na.

Yulius

biedt

Een leuke, leerzame stageplaats in een enthousiast team. Begeleiding ontvang je van je werkbegeleiders, zij coachen jou op de werkvloer. Stagiaires van Yulius ontvangen een stagevergoeding van € 350 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Tevens worden de kosten van de verplichte VOG vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06 43 36 36 84.

 

Direct

solliciteren

Je kunt hier solliciteren door het formulier in te vullen en je sollicitatiebrief en CV toe te voegen.

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

    Naar welk aandachtsgebied gaat jouw voorkeur uit?
  • Max. file size: 256 MB.
  • Max. file size: 256 MB.