Social Work 3e jaars (profiel ggz), BW Boven water, 0920LWG-BOV

Organisatie: Yulius (aandachtsgebied Wijkgerichte Zorg)
Afdeling: BW Boven water
Standplaats: M. Hapertz. Trompweg 235/305, 3317 NE  Dordrecht
Vacant per: september 2020
Vacaturenummer: 0920LWG-BOV

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.700 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Begeleid Wonen Boven Water

Begeleid wonen Boven Water is een woonvorm in Dordrecht, onderdeel van de divisie Wijkgerichte Zorg. Op individuele wijze wordt er zorg geboden aan 23 bewoners, welke allen over een eigen appartementje beschikken. Herstel ondersteunende Zorg is de pijler onder de methodieken, die gehanteerd worden. In Dordrecht ligt de beschermde woonvorm Boven Water. Deze locatie is voor volwassenen (18+) met psychiatrische problemen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Het appartementencomplex bestaat uit 50 appartementen. De bewoners hebben een eigen appartement.

De volgende ziektebeelden zijn vooral aanwezig op de BW: schizofrenie, persoonlijkheidsstoornis, autisme en depressie. Naast psychische problematiek speelt er ook vaak een verslavingsproblematiek zoals: drugs, alcohol en gokverslaving.

Kern-

taken

De studenten draaien mee met de dagprogramma van de afdeling. Dit houdt in dat je in de ochtend of avond zelfstandig de dagelijkse begeleiding op kan pakken zoals: taken kan verdelen, planning en overzicht kan maken voor de uitvoering van de activiteiten.

De belangrijkste problematiek is dat cliënten geestelijk niet stabiel zijn.

Als student probeer je dit in kaart te brengen en te kijken wat er nog meer speelt zoals:

 • dag en nacht ritme opbouwen
 • ADL vaardigheden leren
 • grensoverschrijdend gedrag
 • ongewenst gedrag
 • lichte vorm van verbale agressie
 • sociale contacten bevorderen
 • financiën op orde krijgen
 • dagbesteding zoeken

Student speelt een rol in groepsdynamische processen op de afdeling. Hierin kan je observaties en plannen van aanpak ontwikkelen.

Je onderhoudt individuele contacten met de cliënten. Je bent betrokken bij het ondersteuningsplan en denkt samen mee over de hulpvragen en hoe dit uitgevoerd kan worden.

Je kan groepsactiviteiten uitvoeren. Denk hierbij aan de kookbegeleiding. Dit houdt in dat je met de cliënten samen een menu bedenkt, boodschappen doet en gaat koken.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de sociotherapeut. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) (minimaal 20 jaar) die de opleiding Social Work 3de jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen met onregelmatige diensten (mogelijk ook in de weekenden).
 • Je draait ochtend- en avond diensten mee. Een ochtenddienst start om 7.30 tot 15.30 uur en een avonddienst start om 15.00 tot 23.00.
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen.

Yulius

biedt

Stagiairs hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 333,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06-43363684.

 

Direct

solliciteren

Je kan solliciteren door een motivatiefilmpje (min. 1 min en max. 4 min) en je CV te sturen naar stagebureau@yulius.nl. Je kunt hiervoor Wetransfer gebruiken (app Wetransfer).

Waar moet dit filmpje aan voldoen?

 1. Waarom kies je voor deze afdeling? (maximaal 2 voorkeursafdelingen)
 2. Wat wil je op deze stageplek leren?
 3. Waarom moeten we jou kiezen?
 4. Waarom heb je voor de opleiding Social Work gekozen en hoe zie jij jezelf straks werken als zorg professional?
 5. Beschrijf jezelf in 3 woorden?
 6. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.