Social Work 2e jaars (profiel GGZ) of MMZ 3e of 4e jaars, BW Boven water, 0223BOV-SOM

Organisatie                 :  Yulius (aandachtsgebied Volwassenen)
Afdeling                       :  BW Boven water
Standplaats                 :  M. Hapertz. Trompweg 235/305, 3317 NE  Dordrecht
Vacant per                   :  februari 2023
Vacaturenummer     :  0223BOV-SOM

Yulius

organisatie

Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Wij zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en bieden speciaal onderwijs. Dat doen wij op meerdere plekken in de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Dit doen wij niet alleen: samen met onze cliënten en partners als wijkteams, huisartsen, woningcorporaties of anderen in de wijk werken wij aan de positieve gezondheid van onze cliënten.

Waar kom je te werken?

Begeleid wonen Boven Water is een woonvorm in Dordrecht, onderdeel van de divisie Wijkgerichte Zorg. Op individuele wijze wordt er zorg geboden aan 23 bewoners, welke allen over een eigen appartementje beschikken. Herstel ondersteunende Zorg is de pijler onder de methodieken, die gehanteerd worden. In Dordrecht ligt de beschermde woonvorm Boven Water. Deze locatie is voor volwassenen (18+) met psychiatrische problemen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Het appartementencomplex bestaat uit 50 appartementen. De bewoners hebben een eigen appartement.

De volgende ziektebeelden zijn vooral aanwezig op de BW: schizofrenie, persoonlijkheidsstoornis, autisme en depressie. Naast psychische problematiek speelt er ook vaak een verslavingsproblematiek zoals: drugs, alcohol en gokverslaving.

Kern-

taken

De studenten draaien mee met de dagprogramma van de afdeling. Dit houdt in dat je in de ochtend of avond zelfstandig de dagelijkse begeleiding op kan pakken zoals: taken kan verdelen, planning en overzicht kan maken voor de uitvoering van de activiteiten. De belangrijkste problematiek is dat cliënten geestelijk niet stabiel zijn.

Als student probeer je dit in kaart te brengen en te kijken wat er nog meer speelt zoals:

 • dag en nacht ritme opbouwen
 • ADL vaardigheden leren
 • grensoverschrijdend gedrag
 • ongewenst gedrag
 • lichte vorm van verbale agressie
 • sociale contacten bevorderen
 • financiën op orde krijgen
 • dagbesteding zoeken

Student speelt een rol in groepsdynamische processen op de afdeling. Hierin kan je observaties en plannen van aanpak ontwikkelen. Je onderhoudt individuele contacten met de cliënten. Je bent betrokken bij het ondersteuningsplan en denkt samen mee over de hulpvragen en hoe dit uitgevoerd kan worden. Je kan groepsactiviteiten uitvoeren. Denk hierbij aan de kookbegeleiding. Dit houdt in dat je met de cliënten samen een menu bedenkt, boodschappen doet en gaat koken. In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de sociotherapeut. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) (minimaal 20 jaar) die de opleiding Social Work 2e jaars (profiel GGZ) of MMZ 3e of 4e jaars volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen met onregelmatige diensten (mogelijk ook in de weekenden).
 • Je draait ochtend- en avond diensten mee. Een ochtenddienst start om 7.30 tot 15.30 uur en een avonddienst start om 15.00 tot 23.00.
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen.

Yulius

biedt

Een leuke, leerzame stageplaats in een enthousiast team. Begeleiding ontvang je van je werkbegeleiders, zij coachen jou op de werkvloer. Stagiair(e)s van Yulius ontvangen een stagevergoeding van € 357 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Tevens worden de kosten van de verplichte VOG vergoed.

Meer

informatie

Neem contact op met het stagebureau
E-mail: stagebureau@yulius.nl
Telefoonnummer: 06-43363684

 

 

 

Direct

solliciteren

Je kunt hier solliciteren door het formulier in te vullen en je sollicitatiebrief en CV toe te voegen.

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Naar welk aandachtsgebied gaat jouw voorkeur uit?
 • Max. file size: 256 MB.
 • Max. file size: 256 MB.