Social Work 3e jaars (profiel ggz), BW Volgerlanden, 0920LWG-VOL

Organisatie: Yulius (aandachtsgebied Wijkgerichte Zorg)
Afdeling: BW Volgerlanden
Standplaats: Elzengaarde 144, 3344 DD Hendrik Ido Ambacht
Vacant per: september 2020
Vacaturenummer: 0920LWG-VOL

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.700 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

BW Volgerlanden

BW Volgerlanden is een beschermd wonen-locatie voor 61 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Net als iedereen willen ze een plezierig leven hebben en hebben zij wensen op het gebied van wonen, sociale contacten, leren, werken, vrije tijd en dagbesteding. Iedere cliënt heeft een eigen woon- en slaapkamer, douche en open keuken. Er zijn een aantal gezamenlijke ruimtes. Denk aan een gezellig restaurant, activiteitenruimte, sportruimte en multifunctionele ruimte. BW Volgerlanden heeft veel buitenruimtes. Zo zijn er gezamenlijke binnentuinen. Ook hebben alle bewoners een balkon of een eigen tuintje. BW Volgerlanden staat bekend om de huiselijke, gastvrije sfeer die heerst op de locatie.

 

Kern-

taken

Binnen de BW Volgerlanden zijn de te behalen doelen en competenties vooral gericht op het wonen en leven, begeleiden bij activiteiten, coördineren van zorg en taken en deels het begeleiden bij persoonlijke begeleiding.

 • De afdeling werken volgens de principes van de herstel ondersteunende zorg. Wij verwachten van te voren dat je je hierin verdiept, voordat je start met je stageperiode.
 • Er wordt verwacht dat je elke week een reflectieverslag schrijft en deze laat voorzien van feedback. Hierbij maak je gebruik van een methodiek, bijvoorbeeld STARRT of korthage.
 • Binnen de BW (woonvorm) staat het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen NIET op de voorgrond. Wees je er van bewust dat er weinig/geen verpleegtechnische handelingen te behalen zijn.
 • Het maken van een BPV werkplan is verplicht, inclusief een POP en een PAP.
 • Binnen de BW hebben wij het verplicht gesteld om eerst kennis over psychische medicatie op te doen en om dit uit te werken. Vervolgens wordt dit getoetst (mondeling). Hierna mag je het toedienen.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de begeleider. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding Social work 3de jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen met onregelmatige diensten (mogelijk ook in de weekenden).
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, staat daarnaast stevig in je schoenen en kan en durft je grenzen te stellen.

Yulius

biedt

Stagiairs hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 333,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06 43 36 36 84.

 

Direct

solliciteren

Je kan solliciteren door een motivatiefilmpje (min. 1 min en max. 4 min) en je CV te sturen naar stagebureau@yulius.nl. Je kunt hiervoor Wetransfer gebruiken (app Wetransfer).

Waar moet dit filmpje aan voldoen?

 1. Waarom kies je voor deze afdeling? (maximaal 2 voorkeursafdelingen)
 2. Wat wil je op deze stageplek leren?
 3. Waarom moeten we jou kiezen?
 4. Waarom heb je voor de opleiding Social Work gekozen en hoe zie jij jezelf straks werken als zorg professional?
 5. Beschrijf jezelf in 3 woorden?
 6. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.