Social Work 3e jaars (profiel ggz en jeugd), Kliniek de Steiger (A-vleugel), 0920LWG-STA

Organisatie: Yulius (Aandachtsgebied KJPA)
Afdeling: Kliniek de Steiger ( A-vleugel)
Standplaats: Amazone 7, 3315 WG Dordrecht
Vacant per: september 2020
Vacaturenummer: 0920LWG-STA

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.700 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

De Steiger

De Steiger biedt klinische behandeling (24-uurs opname) aan 28 jongeren met autisme in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar met een normale tot hoge intelligentie. Jongeren werken aan individuele doelen uit hun behandelplan en kunnen in werkplaats Amazone, Horeca en moestuin hun arbeidsvaardigheden trainen. Tevens vinden er buiten de groepen modules plaats, waar de jongeren ook op bovengenoemde gebieden training krijgen.  In combinatie De behandelduur in de kliniek is maximaal 10 maanden.

 

Kern-

taken

Jongeren in de kliniek De Steiger worden voorbereid op een zo zelfstandig mogelijk functioneren op het gebied van wonen, school en/of werk en vrijetijdsbesteding. De behandeling vindt plaats in leefgroepen, waar het trainen van de zelfredzaamheid, de sociale vaardigheden en het omgaan met vrije tijd belangrijke pijlers zijn. Daarnaast krijgen ze informatie over autisme en wat dit persoonlijk voor hen betekent. Werkplaats Amazone traint jongeren gericht op het aanleren van arbeidsvaardigheden. Tevens vinden er buiten de groepen modules plaats, waar de jongeren ook op bovengenoemde gebieden training krijgen.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de sociotherapeut. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend.

Yulius

zoekt

  • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding Social Work 3de jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen met onregelmatige diensten (mogelijk ook in de weekenden).
  • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
  • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
  • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen en je hebt naast gewone psychiatrie ook affiniteit met autisme.

Yulius

biedt

Stagiairs hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 333,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06 43 36 36 84.

 

Direct

solliciteren

Je kan solliciteren door een motivatiefilmpje (min. 1 min en max. 4 min) en je CV te sturen naar stagebureau@yulius.nl. Je kunt hiervoor Wetransfer gebruiken (app Wetransfer).

Waar moet dit filmpje aan voldoen?

  1. Waarom kies je voor deze afdeling? (maximaal 2 voorkeursafdelingen)
  2. Wat wil je op deze stageplek leren?
  3. Waarom moeten we jou kiezen?
  4. Waarom heb je voor de opleiding Social Work gekozen en hoe zie jij jezelf straks werken als zorg professional?
  5. Beschrijf jezelf in 3 woorden?
  6. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.