Social Work 3e jaars (profiel jeugd), VSO de Gaard, 0920LWG-GAA

Organisatie: Yulius Onderwijs
Afdeling: VSO De Gaard
Standplaats: Bessengaarde 93A, 3206 AG Spijkenisse
Vacant per: september 2020
Vacaturenummer: 0920LWG-GAA

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.700 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

De Gaard

VSO De Gaard biedt onderwijs aan 93 jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. De leerlingen ondervinden belemmeringen ten gevolge van psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblematiek. De leerlingen op de Gaard hebben een gemiddelde op niveau van VMBO-basis, VMBO-kader en VMBO-TL. De veilige en gestructureerde omgeving van de Gaard zorgt voor een klimaat waarbinnen de leerlingen sociale en cognitieve kennis op doen en hun vaardigheden ontwikkelen. De leerlingen krijgen zo de kans hun kwaliteiten optimaal te ontwikkelen. De stromen uit naar arbeid of naar het MBO op niveau 1, 2 of 3.

 

Kern-

taken

De student wordt er verwacht dat hij mee draait met de school-coach. Hij/zij zal gesprekken voeren met leerlingen. Plan van aanpak maken die op maat gemaakt is. Daarnaast interventies die we al vast hebben staan, overnemen en inzetten. Er wordt vooral gekeken naar de hulpvraag van de student. De student mag aangeven wat hij/zij wilt leren en vanuit daar gaan we kijken of daar mogelijkheden voor zijn. Er is veel mogelijk, alleen dat hangt af van de student zelf.

Het kennismaken en leren omgaan met de doelgroep staat op de voorgrond. Ook het begeleiden van de groepen, en de groepsprocessen zijn een belangrijk onderdeel.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de opleiding. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend.

Yulius

zoekt

  • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding Social Work 3de jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen.
  • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
  • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
  • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen.

Yulius

biedt

Stagiairs hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 333,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06 43 36 36 84.

 

Direct

solliciteren

Je kan solliciteren door een motivatiefilmpje (min. 1 min en max. 4 min) en je CV te sturen naar stagebureau@yulius.nl. Je kunt hiervoor Wetransfer gebruiken (app Wetransfer).

Waar moet dit filmpje aan voldoen?

  1. Waarom kies je voor deze afdeling? (maximaal 2 voorkeursafdelingen)
  2. Wat wil je op deze stageplek leren?
  3. Waarom moeten we jou kiezen?
  4. Waarom heb je voor de opleiding Social Work gekozen en hoe zie jij jezelf straks werken als zorg professional?
  5. Beschrijf jezelf in 3 woorden?
  6. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.