MBO MMZ/ HBO Social Work 3e jaars (profiel GGZ), BW Volgerlanden - ZRG-VOL

Yulius behandelt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Wij zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en bieden gespecialiseerd onderwijs. Dat doen wij op zo’n zestig locaties in de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Samen met onze cliënten en partners waaronder wijkteams, huisartsen, woningcorporaties of anderen in de wijk werken wij aan de positieve gezondheid van onze cliënten.

Yulius

organisatie

Waar kom je te werken?

BW De Volgerlanden is een beschermd wonen-locatie voor 61 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Net als iedereen willen ze een plezierig leven hebben en hebben zij wensen op het gebied van wonen, sociale contacten, leren, werken, vrije tijd en dagbesteding. Iedere cliënt heeft een eigen woon- en slaapkamer, douche en open keuken. Er zijn een aantal gezamenlijke ruimtes. Denk aan een gezellig restaurant, activiteitenruimte, sportruimte en multifunctionele ruimte. BW Volgerlanden heeft veel buitenruimtes. Zo zijn er gezamenlijke binnentuinen. Ook hebben alle bewoners een balkon of een eigen tuintje. BW Volgerlanden staat bekend om de huiselijke, gastvrije sfeer die heerst op de locatie.

Kern-

taken

Het (begeleidings-)team van BW De Volgerlanden bestaat uit verschillende disciplines. Zo werken er verpleegkundigen en sociaal agogen van verschillende niveaus. Let wel: deze stageplek is anders dan een reguliere stageplek op BW De Volgerlanden. De reguliere begeleiding aan cliënten wordt geboden op basis van 11 levensgebieden. De twee levensgebieden waar jij als stagiair(e) maatschappelijk werker mee bezig bent, zijn financiën en huisvesting. Je draait geen reguliere diensten mee in het team, maar werkt volgens je eigen agenda. Zodoende ben je een ‘aanvulling’ op het begeleidingsteam. De kerntaken van een maatschappelijk werker op BW De Volgerlanden zijn als volgt:

 • Het bieden van begeleiding bij het stabiliseren van inkomsten-uitgaven, een administratie voeren en het maken van (af)betalingsafspraken
 • Het beantwoorden van vragen rondom administratie, inkomen en uitkering
 • Het beantwoorden van vragen rondom financiële belangenbehartiging, zoals budgetbeheer of bewindvoering
 • Het onderhouden van contact met sociale diensten, het UWV, schuldeisers, bewindvoerders en budgetbeheerders

Daarnaast verwachten wij dat de stagiair(e) de volgende zaken gaat uitvoeren:

 • De afdeling werkt volgens de principes van de herstel ondersteunende zorg. Wij verwachten van te voren dat je je hierin verdiept, voordat je start met je stageperiode.
 • Er wordt verwacht dat je elke week een reflectieverslag schrijft en deze laat voorzien van feedback. Hierbij maak je gebruik van een methodiek, bijvoorbeeld STARRT of Korthage.
 • Het maken van een BPV werkplan is verplicht, inclusief een POP en een PAP.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de begeleider. De stagehandleiding van de opleiding is hierin leidend. Er is ruimte op deze stageplek om verschillende doelen te behalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om vereiste competenties voor je opleiding te behalen. Zo kun je diensten meedraaien in het begeleidingsteam om op flexibele wijze alles te leren.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding MBO MMZ of HBO Social work 3e jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen. Er kan van je gevraagd worden om onregelmatige diensten te draaien, maar je werkt in beginsel doordeweeks overdags.
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen.
 • Je bent ondernemend en proactief in het achterhalen van de hulpvragen.

Yulius

biedt

 • Een interessante, leerzame stageplaats waar je ervaring opdoet in het werken met cliënten met complexe problematiek en samenwerking met een enthousiast en gezellig team.
 • Een stagevergoeding van € 390,- bruto per maand, conform cao GGZ. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Tevens worden de kosten van de verplichte VOG vergoed.
 • Natuurlijk krijg je stagebegeleiding van één van onze vakkundige collega’s.
 • Toegang tot digitaal leer-portaal (Ggzecademy) met veel interessante modules.

Meer

informatie

Neem contact op met het stagebureau 

E-mail: stagebureau@yulius.nl

Telefoonnummer: 06-43363684

Direct

solliciteren

Via het aanmeldformulier kun je solliciteren naar deze stageplek onder vermelding van ZRG-VOL.

  Naar welk aandachtsgebied gaat jouw voorkeur uit?
 • Max. file size: 256 MB.
 • Max. file size: 256 MB.