Beschermd Wonen

Zorg en Onderwijs

‘Dit werk is niet altijd makkelijk, maar zó leuk!’

Walter Silva Mauricio (31) is woonbegeleider bij BW De Foyer in Dordrecht. Dagelijks zet deze gepassioneerde medewerker zich in voor de bewoners van de beschermde woonvorm. Met veel plezier, want als jongeren vooruit gaan dankzij zijn hulp, geeft dit een goed gevoel.

Walter woont met zijn vriendin en dochter in Rotterdam. Jarenlang was hij meubelmaker, totdat Walter verlangde naar werk met een diepere betekenis. Daarom ging hij terug de schoolbanken in. Hij volgde de opleiding sociaal pedagogisch werk en startte met een baan in de buitenschoolse opvang (bso). Op de bso werkte Walter ook met kinderen die psychische problemen hadden. Dat boeide hem. “Ik wilde deze kinderen graag helpen. Vanuit die gedachte kreeg ik interesse in werken in de ggz.”

Vooruit
Via een kennis hoorde Walter dat Yulius op zoek was naar nieuwe medewerkers. “Mijn kennis vertelde me hoe het is om op een beschermde woonvorm te werken. Ik werd daar erg enthousiast van en solliciteerde voor de functie van woonbegeleider.” Walter werd meteen aangenomen en begon bij Yulius. “Eindelijk kon ik werken met een doelgroep die ik erg interessant vind. Op BW De Foyer zijn 22 cliënten in zorg. Zij hebben een leeftijd tussen de 18 en 25 jaar. Ik help hen met dagelijkse activiteiten waar ze moeite mee hebben. Denk aan boodschappen doen, schoonmaken en koken.”

Topteam
Walter zit helemaal op zijn plek bij BW De Foyer. Walter: “Ik ben blij dat ik de overstap maakte naar Yulius. Dit werk geeft zoveel voldoening! Het is echt leuk om iets te kunnen betekenen voor deze jongeren. Het werk is niet altijd makkelijk, want we hebben te maken met jongeren met ernstige psychische problemen. Maar met het team lossen we ieder probleem op. Mijn collega’s zijn net als ik bevlogen en gemotiveerd. Als je houdt van bouwen, samen het verschil maken, zit je hier goed.”