Vrijwilliger met een brede belangstelling voor muziek

Locatie

en doelgroep

De organisatie
Yulius is een mensgerichte organisatie in de driehoek, Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. In deze regio biedt Yulius hulp aan ongeveer 10.000 cliënten. Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, bij de huisarts (Wijkzorg), bij onze inlopen, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs.

Locatie
Voor onze locatie aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem zijn we op zoek naar een vrijwilliger met een brede belangstelling voor muziek.

Doelgroep
Op de locatie wonen cliënten met allerlei achtergronden. Daarnaast is er een inloop waar mensen uit de wijk meerdere dagen per week langs kunnen komen voor een kopje koffie of een maaltijd. De activiteitenbegeleiders organiseren allerlei activiteiten waar iedereen aan deel mag nemen. Daarnaast is er bijvoorbeeld een wijkmoestuin en een kledingwinkeltje. Kortom: een bruisende en gezellige locatie!

Waarom aan de

slag als vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers binnen de organisatie is van grote waarde voor zowel onze medewerkers als cliënten. Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan; je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken. Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen.

Wat

bieden wij?

  • Zinvolle werkzaamheden in een gezellige en uitdagende omgeving;
  • Een vrijwilligersovereenkomst;
  • Een inwerkprogramma en ondersteuning door de beroepskrachten;
  • Trainingen voor vrijwilligers;
  • Attenties, vergoeding reiskosten en een eindejaarsgeschenk

Wat

zoeken wij?

We zoeken een vrijwilliger met een brede belangstelling voor muziek die iedere week een muzikaal uurtje wil organiseren. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door muziek te draaien maar ook door zelf een instrument te bespelen en/of met zang. Je mag dit creatief invullen. Bij dit uur is een van de activiteitenbegeleiders ook altijd aanwezig.

Begeleiding

en beschikbaarheid

Begeleiding

Als vrijwilliger krijg je begeleiding van de coördinator vrijwilligerswerk (deze behartigt de belangen van de vrijwilliger). De cliënt wordt begeleid door een hulpverlener van Yulius.

Beschikbaarheid

Dinsdagmiddag van 14.00-15.00 uur

Direct

Solliciteren

  • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.
  • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.

Meer

weten?

Wil je meer weten? Bel met Saskia Dekker, coördinator vrijwilligers van Yulius via 06 – 34168911.
Of stuur een mail aan: vrijwilligerswerk@yulius.nl. Informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.yulius.nl