Vrijwilliger met groene vingers gezocht

De

organisatie

Yulius is een mensgerichte organisatie in de driehoek, Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. In deze regio biedt Yulius hulp aan ongeveer 10.000 cliënten. Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, bij de huisarts (Wijkzorg), bij onze inlopen, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom aan de slag

als vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers binnen de organisatie is van grote waarde voor zowel onze medewerkers als cliënten. Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan; je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken. Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen.

Locatie en

doelgroep

Op de Wilgen, een basisschool voor gespecialiseerd onderwijs, wordt een breed leeraanbod gerealiseerd. Naast basisvaardigheden zoals taal, rekenen, e.d. wil men de leerlingen allerlei vaardigheden leren. Een al langer bestaande wens is de aanleg van een moestuin. De leerlingen kunnen zodoende leren wat er zoal in een moestuin groeit en natuurlijk ook hoe je een moestuin het beste kunt verzorgen. We zoeken vrijwilligers die willen helpen om, samen met de leerlingen, een moestuin aan te leggen en deze te verzorgen. Alle groenten en kruiden die volgroeid zijn, kunnen tijdens de kooklessen worden gebruikt. Hoe leuk is dat!

Wat bieden

wij?

 • Zinvolle werkzaamheden in een gezellige en uitdagende omgeving;
 • Een vrijwilligersovereenkomst;
 • Een inwerkprogramma en ondersteuning door de beroepskrachten;
 • Trainingen voor vrijwilligers;
 • Attenties, vergoeding reiskosten en een eindejaarsgeschenk

Wat

zoeken wij?

Wat breng je mee?

 • Beschikbaarheid tijdens schooltijden (lesdagen zijn van maandag tm vrijdag van 8.00 – 14.00 uur). Aanwezigheid: in overleg af te spreken;
 • Affiniteit met kinderen die, vanwege gedragsproblemen, duidelijkheid en structuur nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen;
 • Fysiek goed in staat om werkzaamheden in een tuin te kunnen uitvoeren;
 • Minimaal voor een periode van 6 maanden beschikbaar;
 • Een actuele Verklaring Omtrent Gedrag is vereist om met de werkzaamheden te kunnen starten (deze vragen wij voor je aan).

Direct

solliciteren

 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.
 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.

Meer

weten?

Wil je meer weten?
Bel met Saskia Dekker, coördinator vrijwilligers van Yulius via 06 – 34168911.
Of stuur een mail aan: vrijwilligerswerk@yulius.nl

Informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.yulius.nl