De

organisatie

Yulius is een mensgerichte organisatie in de driehoek, Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. In deze regio biedt Yulius hulp aan meer dan 20.000 cliënten. Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, bij de huisarts, bij onze inlopen, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom aan de slag als

vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers binnen de organisatie is van grote waarde voor zowel onze medewerkers als cliënten. Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan; je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken. Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen.

Locatie

en doelgroep

Wanneer zelfstandig wonen niet lukt, kunnen mensen bij Yulius terecht op één van onze acht locaties beschermd wonen. Yulius biedt een veilige omgeving en cliënten krijgen dagelijks ondersteuning van onze medewerkers. Op locatie BW Asperen wonen mensen met een psychiatrische aandoening.

 

Profiel

Voor een bewoner (vrouw) van onze locatie in Asperen zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om samen te gaan wandelen en/of andere activiteiten te ondernemen.  Ook vindt zij het leuk om af en toe te gaan winkelen of iets anders buiten te deur te gaan doen. Voor dat soort activiteiten is het fijn als je de beschikking hebt over een auto waarvoor een inzittendenverzekering is afgesloten.

Begeleiding

Als vrijwilliger krijg je begeleiding van de coördinator vrijwilligerswerk (deze behartigt de belangen van de vrijwilliger). Tijdens het werk ontvangt de vrijwilliger ondersteuning en begeleiding van een vast aangewezen contactpersoon op de betreffende locatie. Er is tijd voor voorbereiding en nabespreking met een van de activiteitenbegeleiders.

Beschik-
baarheid

In overleg

 

Aanmelden

 • Iedere vrijwilliger ondertekent een vrijwilligersovereenkomst en kan een actuele Verklaring Omtrent Gedrag overleggen
 • Yulius zorgt ervoor dat vrijwilliger tijdens de uitvoering van de afgesproken activiteiten verzekerd is voor de aansprakelijkheid voor schade. 
 • De vrijwilliger is minimaal 18 jaar oud. 
 • De vrijwilliger is minimaal zes maanden aaneengesloten beschikbaar.

Wij

bieden

 • Deelname aan diverse trainingen zoals bv. een basiscursus psychiatrie, die twee x per jaar wordt aangeboden;
 • Een vrijwilligersovereenkomst; 
 • Reiskostenvergoeding;
 • Yulius zorgt voor de aanvraag en betaling van de VOG;
 • Een jaarlijks etentje met alle bij Yulius werkzame vrijwilligers 
 • Een eindejaarsgeschenk
 • Vrijwilligers uit Dordrecht krijgen de helft korting op een Dordtpas

Meer

informatie

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Yulius of wil je meer informatie?

Neem dan contact op Saskia Dekker, Coördinator Vrijwilligers van Yulius. Telefonisch bereikbaar via:  06-34168911 of per email: Vrijwilligerswerk@yulius.nl. Je kunt ook op de Werken bij Yulius website het aanmeldformulier invullen.

Direct

solliciteren

 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.
 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.