Netwerkondersteuner Parlevinker gezocht! (Dordrecht)

De

organisatie

Yulius is een mensgerichte organisatie in de driehoek, Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. In deze regio biedt Yulius hulp aan meer dan 20.000 cliënten. Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, bij de huisarts (Wijkzorg), bij onze inlopen, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom aan de slag als

vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers binnen de organisatie is van grote waarde voor zowel onze medewerkers als cliënten. Als vrijwilliger draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit is niet alleen voor hen fijn, zelf heb je er ook veel aan; je leert nieuwe mensen kennen, ontwikkelt nieuwe vaardigheden, doet werkervaring op en verbreedt je horizon. En je bent maatschappelijk betrokken. Je hoeft geen speciale deskundigheid te hebben om vrijwilliger te worden bij Yulius. Je werkt met mensen met een ernstige psychische beperking. Dit vraagt vooral om geduld, enthousiasme, respect, luisteren en initiatief nemen.

Locatie

en doelgroep

In de Parlevinker is altijd iets te beleven, er wordt prachtige tweedehandskleding verkocht, maar mensen ontmoeten elkaar hier ook voor een praatje of kopje koffie. De parlevinker is een plek waar iedereen welkom is, ook mensen met psychiatrische problemen. Affiniteit met de doelgroep is dan ook wenselijk. Het kledingatelier en de 2ehandswinkel zijn gevestigd in Dordrecht. Dit project vindt plaats in een woonhuis. Doel van dit winkelproject is om kleding te presenteren en te verkopen. Ook strijken en repareren hoort bij de activiteit. Daarnaast worden in het (kleding-)atelier diverse leuke werkstukken gemaakt als eenvoudige kledingstukken en accessoires. Onder begeleiding leert men het knippen van patronen, het met de hand of machine in elkaar zetten van de werkstukken en het afwerken. Werken bij de Parlevinker is heel gezellig en je komt in een team van vrijwilligers en medewerkers die ook wat te bieden hebben aan jou.

Profiel

We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ons team kan ondersteunen bij het verder ontwikkelen en onderhouden van onze facebook-pagina. Communicatieve vaardigheden en het kunnen werken met een computer/internet zijn hiervoor dan ook wenselijk. Belangrijk is ook dat je zelfstandig kan werken, intitiatief toont, betrouwbaar bent en goed kan omgaan met de regels omtrent privacy.

Begeleiding

Als vrijwilliger krijg je begeleiding van de coördinator vrijwilligerswerk (deze behartigt de belangen van de vrijwilliger). Tijdens het werk ontvangt de vrijwilliger ondersteuning en begeleiding van een vast aangewezen contactpersoon op de betreffende locatie(s). Er is tijd voor voorbereiding en nabespreking met een van de activiteitenbegeleiders.

Beschik-
baarheid

In overleg

Aanmelden

 • Iedere vrijwilliger ondertekent een vrijwilligersovereenkomst en moet voldoen aan een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Yulius zorgt ervoor dat vrijwilliger tijdens de uitvoering van de afgesproken activiteiten verzekerd is voor de aansprakelijkheid voor schade en rechtsbijstand.
 • De vrijwilliger is minimaal 18 jaar oud.
 • De vrijwilliger is minimaal zes maanden aaneengesloten beschikbaar.

Wij

bieden

 • Deelname aan diverse trainingen zoals bv. een basiscursus psychiatrie, die 2 x per jaar wordt aangeboden
 • Een vrijwilligersovereenkomst
 • Vrijwilligers van Yulius dienen in het bezit te zijn van een geldig VOG
 • Een jaarlijks etentje met alle bij Yulius werkzame vrijwilligers
 • Een eindejaars kerstattentie
 • Vrijwilligers uit Dordrecht krijgen de helft korting op de aanschaf van een Dordtpas

Meer

informatie

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Yulius of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze
coördinator vrijwilligers Saskia Dekker via vrijwilligerswerk@yulius.nl Telefoon: 06 34 16 89 11 (maandag tot en met donderdag). Of lees ons vrijwilligersbeleid.

Direct

solliciteren

 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.
 • Accepted file types: word, pdf, Max. file size: 256 MB.