Mentalisation
Based
Therapie

Vorige pagina

Wat is

het?

Mentalisation Based Therapie (MBT)

Wanneer u overweldigd wordt door de intensiteit van uw emoties, lukt het vaak niet meer om de situatie rustig te bekijken en beoordelen.  U geeft dan een impulsieve reactie en staat niet stil bij de gevolgen hiervan.  Dit kan veel onbegrip geven bij andere mensen of zelfs conflicten veroorzaken.  MBT leert u uw eigen en andermans gedrag begrijpen en verklaren vanuit de achterliggende gevoelens, gedachten en bedoelingen.

Hoe gaat MBT?

Bij MBT leert u om uw eigen gedrag en dat van anderen beter waar te nemen en te begrijpen.  U leert ook welke gevoelens, gedachten en bedoelingen bij dat gedrag horen. Dit noemen we ‘mentaliseren’. Hierdoor raakt u minder snel overweldigd door emoties. Het helpt u om prettiger met uzelf en anderen om te gaan en minder snel impulsief te reageren.  U leert u om zo te reageren dat uw boodschap wel het effect heeft dat u wilt.

Voor wie is het?

Mentalisation Based Therapie (MBT) is een behandeling voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS). Maar MBT kan ook andere mensen helpen die moeite hebben met het begrijpen van emoties en reacties.

Yulius

zorgt!

Mentalisation Based Therapie is een mogelijke behandeling bij:

Yulius

locatie

Mentalisation Based Therapie geven we op de volgende locaties: