RACT

Wat is

het?

RACT

RACT is een methode waarbij mensen met een ernstige psychiatrische aandoening meer regie krijgen over hun behandeling. We werken daarbij met een zogenaamde ‘resourcegroep’. Deze groep bestaat uit de u als cliënt, uw dossierhouder en personen die belangrijk voor u zijn en die u wilt betrekken bij uw behandeling. U kiest zelf welke personen u in uw resourcegroep wilt. Dat zijn bijvoorbeeld familieleden, vrienden, buren of woonbegeleiders. Het doel van RACT is uw zelfredzaamheid te vergroten, terugval te voorkomen en de intensiteit van behandeling te verkleinen.

Hoe gaat RACT?

Uw komt minimaal één keer per drie maanden met uw resourcegroep samen. In deze bijeenkomsten bespreken we uw hersteldoelen. Daarnaast maken we afspraken over hoe de leden van de resourcegroep u kunnen helpen om die te bereiken. Iedereen in de resourcegroep heeft zijn eigen ervaring en kennis hiervoor en een gelijkwaardige stem.

Voor wie is het?

RACT is een behandelmethode voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (epa). Daarbij betrekken we ook enkele naasten uit hun netwerk.

Yulius

behandelt!

RACT is een mogelijke behandeling bij:

Yulius

locatie

RACT geven we op de volgende locaties: